Criza financiară blochează dezvoltarea satului de vacanţă Polovragi

Criza financiară își pune amprenta pe realizarea satului de vacanță din comuna Polovragi. Pentru că zona se află printre cele mai atractive din județul Gorj, primarul a decis să amenajeze aici un sat de vacanță. Pe lângă faptul că jumătate din cei care au vrut să-și construiască aici o pensiune sau o casă de vacanță au reziliat contractele de concesiune a terenului, primăria are datorii la constructorul care a adus în zonă curentul electric. Primarul Ștefan Făsuescu așteaptă rectificarea bugetară pentru a plăti datoria de aproximativ 16 miliarde de lei vechi, pentru care constructorul a început deja să trimită somații la primărie.

Autoritățile locale din Polovragi încearcă de ani buni să facă în comună un sat de vacanță, asta pentru că în zonă ajung foarte mulți turiști.  Satul de vacanță ar trebui să se întindă pe o suprafață de șase hectare și jumătate și să cuprindă 86 de locații, constând în 11 pensiuni și restul case de vacanță. După mai bine de 5 ani de la demararea acestui proiect, în zonă se lucrează la o singură casă de vacanță. Alarmant este faptul că au fost reziliate 40 de contracte de concesionare a terenurilor, deoarece cei care s-au avântat să-și facă aici o casă de vacanță sau o pensiune au fost afectați de criza financiară.

De precizat este faptul că pentru toate cele 86 de locații au fost încheiate contracte de concesiune. „A început să se construiască. Acum se lucrează la o casă de vacanță. Unii au reziliat contractele. Suprafețele care au fost reziliate le-am dat la dezmembrare și până la sfârșitul anului o să le scoatem la licitație. Noi am concesionat tot, dar 40 de contracte s-au reziliat din cauza crizei financiare pentru că nu au avut bani să înceapă lucrările. Au mai venit oameni să se intereseze de terenuri, dar puțini. Noi am dat drumul la concesionări din 2007-2008 și le-am scos în mai multe etape”, a declarat Ștefan  Făsuescu.

Ultima şansă, rectificarea bugetară

Autoritățile locale au încercat să le creeze celor care vor să ajute la dezvoltarea zonei prin construirea de pensiuni și case de vacanță toate condițiile. În anul 2008 a fost încheiat un contract cu o firmă care să se ocupe de aducerea curentului electric în zona Satului de vacanță. Investiția a fost de aproximativ 18 miliarde de lei vechi și s-au achitat aproximativ 2 miliarde de lei vechi acum câțiva ani. Firma care a executat lucrarea a început să trimită somații la primărie. „Este vorba de o investiție de 18 miliarde de lei vechi și noi am achitat noi am achitat numai un miliard 800 de milioane de lei vechi, acum patru sau cinci ani. În primăvara aceasta s-au terminat lucrările, s-a făcut recepția și așteptăm acum rectificarea. Din comună până la satul de vacanță sunt peste trei kilometri și acolo s-a tras curentul electric. Mai avem să-i dăm constructorului 16 miliarde de lei vechi. Constructorul ne-a făcut deja somație. Suntem într-o situație mai dificilă și ultima șansă ar fi rectificarea bugetară”, a mai spus Ștefan Făsuescu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: