„Culisele” presupuselor discuţii Romanescu – Tăriceanu

Zvonurile că primarul Marcel Romanescu îşi caută partid sunt departe de a fi stinse. Consilierul municipal Eduard Lădaru este convins că Romanescu a negociat sosirea la ALDE şi preluarea funcţiei de preşedinte al filialei de la Gorj. Iar pentru asta, ar fi discutat cu Tăriceanu.

Eduard Lădaru susţine că liberalul Marcel Romanescu nu ar urmări decât să-l supere pe Dan Vîlceanu atât de rău încât să-l excludă din partid. În acest fel, primarul nu şi-ar pierde mandatul dacă schimbă formaţiunea politică. „Se duce cu bocceluţa peste tot şi îşi caută partid. Mie nu mi se pare că face politica PNL. A fost la Tăriceanu, a venit şi Dian Popescu şi a confirmat discuţiile. Marcel Romanescu a fost la Tăriceanu să preia ALDE Gorj. El speră să fie exclus din PNL. ALDE e partid de guvernare, nu e oarecare. De-asta vrea la ALDE. La PSD, a cerut să plece un şef din partid. A condiţionat venirea lui. Nu pot să vă spun despre cine este vorba. Se face de râs”, a declarat consilierul local ALDE Eduard Lădaru.

Din informaţiile pe care pretinde Lădaru că le are, discuţia dintre liderul ALDE şi Marcel Romanescu a fost una scurtă. „S-a dus să bată la uşă la Tăriceanu. Cât de penibil să fii? Aştepţi să te cheme Tăriceanu că tu eşti şef de organizaţie. Nu te duci tu «cioc, cioc, mă primiţi şi pe mine în partid?» Nu este un comportament de om politic. A aflat şi Orban, şi toată lumea. Tăriceanu l-a lăsat cinci minute, s-a ridicat şi a plecat de acolo”, a mai spus Lădaru.

 Candidează tot de la PNL

Marcel Romanescu nu a vrut să mai comenteze aceste declaraţii. În repetate rânduri, el a declarat că nu vrea să plece din PNL, iar cu liderii politici de la centru nu ar fi discutat decât probleme administrative. „Nu iau în calcul în acest moment decât candidatura la primărie din partea Partidului Naţional Liberal”, a explicat, din nou, Romanescu. Vasile Popeangă i-a luat apărarea, susţinând că Romanescu nu are de gând să plece din partid. „Cum prelua el şefia ALDE? În momentul în care ţi-ai dat demisia, pierzi funcţia de primar. Nu dă voie nici statutul să fie el preşedinte la ALDE. PNL nu-l dă afară. Eu cred că Romanescu le dă teme acestor partide politice”, a reacţionat liberalul Vasile Popeangă.

Vizualizări: 671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: