Cum a ajuns Niculina Mocioi ţinta scandalurilor electorale

Candidatul PP-DD pe Colegiul 5 Rovinari, Niculina Mocioi, a fost din nou „vedeta” unui incident electoral, care a fost la un pas să se lase cu arestarea tatălui ei.

Reporter: Cum ai ajuns candidatul implicat în cele mai controversate scandaluri din această campanie electorală?

Niculina Mocioi: Şi eu mă întreb. Sincer vă spun, mi-e greu să cred că se sperie cineva de mine. Dar cred că sunt frustraţi că nu se pot lupta cu Dan Diaconescu şi Tudor Barbu. Văd în toate aceste acţiuni frustrarea şi laşitatea celor care sunt ţinta dezvăluirilor lui Dan şi Tudor, dar neavând curajul necesar au ales să se lupte cu familia unei femei candidat. Cred totuşi că m-au ales pe mine şi pentru că nu am răspuns invitaţiilor la blat venite pe anumite canale. Mesajul meu a fost clar şi transmis public. Pentru noi toţi cei din PP-DD, cel mai importat lucru este ca Dan Diaconescu să câştige lupta cu Victor Ponta.

Reporter: De ce? Candidatura ta nu este la fel de importantă? Sau a celorlalţi PP-DD-işti?

Niculina Mocioi: Sigur că fiecare candidatură este importantă, aşa cum fiecare vot contează. Mi-aş dori ca toţi oamenii cu care m-am întâlnit în această campanie să vină duminică la vot. Dar un vot dat duminică pentru Dan Diaconescu în detrimentul lui Victor Ponta înseamnă o lovitură dată unui sistem în care legăturile de tip mafiot între politică, afaceri, poliţie, presă şi aşa mai departe au devenit mult prea puternice, fiind consolidate în 20 de ani. Un sistem pe care ca ziarist l-am mai văzut reacţionând în ultimii ani, dar atunci când o simţi pe propria piele reuşeşti să îţi dai seama că oamenii ăştia nu au nici un Dumnezeu.

Reporter: Nu te răzbuni? Ai şi tu un ziar şi nu orice ziar…

Niculina Mocioi: Cred că este o întrebare capcană. Ştii bine că deşi eu sunt acţionar şi administrator al firmei care deţine ziarul Pandurul, tu faci politica editorială. Nu, ziarul Pandurul este primul pe piaţa din Gorj tocmai pentru că este un ziar corect, în care îşi au loc toate punctele de vedere, nu un ziar folosit pentru răzbunare. Ziarele din Gorj folosite pentru execuţii publice sau pentru interese personale sunt ultimele în preferinţele cititorilor şi oricine accesează trafic.ro poate constata asta. Şi vreau să mai spun ceva, chiar dacă nu am atribuţii editoriale la acest ziar, îmi dau seama că implicarea mea în politică şi ascensiunea cam prea rapidă pe care am avut-o ar putea să influenţeze asupra imaginii ziarului Pandurul, aşa că am serios în vedere să vă cedez ziarul vouă, cei care de fapt l-aţi făcut mare. Dar, mai discutăm după alegeri.

Reporter: Depinde de rezultatul alegerilor?

Niculina Mocioi: (râde) Nu, nu depinde de rezultat, ci de găsirea câtorva zile libere. Până la această campanie nu am fost foarte sigură că vreau să îmi construiesc o carieră politică. Dar toate nenorocirile pe care le-am văzut şi simţit în ultimele săptămâni m-au mobilizat şi m-au întărit. Şi nu mă refer la nenorocirile care mi se întâmplă mie, ci la cele pe care le aud de la oamenii cu care mă întâlnesc în campanie. E prea mult rău în jurul nostru şi depinde numai de noi să ieşim din mocirlă. Eu mi-am asumat această candidatură şi vreau să rog pe fiecare cititor al acestui interviu să îşi asume pe 9 decembrie un vot.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: