Daruri pentru copiii săraci, dar buni la învățătură

Moș Crăciun a venit și pentru nouă fetițe din Târgu Jiu, cu rezultate bune la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse. ”E Crăciun și pentru ei”, campania inițiată de Asociația ”O nouă șansă pentru toți gorjenii”, condusă de Anca Bordușanu, a adus fetițelor cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani calculatoare, dulciuri, dar și rechizite.

Asociația ”O nouă șansă pentru toți gorjenii”, condusă de Anca Bordușanu, a organizat un spectacol de colinde în cadrul căruia nouă eleve din Târgu Jiu au primit laptop-uri, rechizite și dulciuri. Fetițele fac parte din familii cu o situație materială precară, dar care au carnete pline de note mari. ”«E Crăciun și pentru ei» este un eveniment în care elevii  silitori sunt răsplătiți. Această campanie și-a propus să aducă copiilor din Târgu Jiu o formă de bucurie cu ocazia sfintelor sărbători de iarnă. Beneficiarii sunt copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, care provin cu situații financiare deosebite, dar care învață foarte bine și se dedică întru totul școlii și ale căror medii anuale sunt foarte mari. Sunt copii care apreciază fiecare om, fiecare zâmbet dăruit. Am fost acolo, i-am cunoscut și m-au impresionat”, spune Anca Bordușanu. Mădălina Popescu este una dintre fetițele care a primit în această seară un cadou din partea lui Moș Crăciun. Ea a rămas în grija bunicii de 68 de ani, deoarece părinții săi sunt plecați la muncă în străinătate. ”Ne descurcăm și noi cum putem, cu pensia mea mică. Mădălina este o fată foarte deșteaptă, în place să citească și ia numai note mari la școală. A rămas în grija mea pentru că părinții ei au plecat în străinătate, la muncă”, spune bunica fetei, Constanța Gligorie. Când vine vorba de părinții săi micuței i se umplu ochii de lacrimi pentru că îi vede foarte rar, doar de sărbători. Acțiunile umanitare ale acestei asociații vor continua și vor aduce zâmbetul pe buzele mai multor copii din Gorj.

PARTENERI

Copiii care au primit cadouri sunt beneficiarii Centrului ”Sfântul Vasile cel Mare”, care aparține de Asociația Vasiliada, filiala Târgu Jiu. Acțiunea s-a derulat în parteneriat cu Asociația Vasiliada.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: