Dat în judecată, Morega critică din nou managementul lui Ciurel

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, a strâns o serie de documente pentru a le prezenta instanţei în procesul intentat de CEO. Conducerea Complexului Energetic Oltenia îl face vinovat pe Morega de faptul că a pierdut un contract de livrare pentru un milion tone de cărbune, după ce acesta a vorbit într-o conferinţă de presă despre falsuri şi raportări fictive făcute de Ciurel şi Răuţ. Dan Ilie Morega îşi exprimă în continuare nemulţumirea faţă de managementul CEO şi spune că se alătură sindicatelor care cer demisia lui Ciurel. Ba mai mult, Morega cere şi demisiile liderilor PSD Gorj pe motiv că politicul influenţează activitatea companiei.

Morega continuă acuzaţiile la adresa managerului CEO, chiar dacă administraţia companiei l-a dat în judecată. „Nu poţi să te joci de-a alba neagra cu soarta a 19.000 de angajaţi. Ciurel a vorbit în Ziarul Financiar despre profit la primele şase luni ale anului trecut, iar apoi la nouă luni are pierderi de 290 de milioane. Înainte de campania electorală a anunţat că nu vor fi făcute disponibilizări în anul 2015, iar acum chiar preconizează 2000 de disponibilizări. Ciurel m-a dat în judecată pentru că i-am dejucat planul pe care-l avea, ca acel cărbune pe care îl avea în strat, unde s-a făcut descopertarea, să fie raportat la producţia realizată. Această dejucare l-a făcut să nu mai aibă profitul care gândea el şi să rostogolească cheltuielile din 2014 în anul 2015”, a declarat Morega.

În cadrul conferinţei de ieri, Morega a prezentat documente care arată că, pentru anul 2015, au fost majorate cheltuielile de deplasare şi cheltuielile de publicitate. „Cum poate Ciurel să majoreze cheltuielile de deplasare când minerilor le reduce transportul cu 50%? La cheltuielile de transport şi alte bunuri măreşte de la 200 miliarde de lei vechi la 210 miliarde de lei noi pentru 2015, dar asta în condiţiile în care domnul Ciurel îi dă autoturism doamnei directoare de la personal Trofin pentru Târgu Jiu - Craiova şi retur. El creşte cheltuielile pentru deplasările lui în America şi în diferite ţări exotice. Ce rezultat a avut deplasarea lui Ciurel în SUA? A vândut energie la americani?” se întreabă Morega.

Îl trimite pe Medinţu la pensie

Pe lângă noul buget de venituri şi cheltuieli al CEO, Dan Ilie Morega a prezentat şi CV-urile unor persoane care deţin funcţii de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Fostul deputat l-a trimis pe Medinţu la pensie. „După mai bine de 50 de ani de minerit şi energie, Gorjul se află în cea mai proastă decădere. Sunt persoane care nu au ce căuta în funcţii de conducere. De exemplu Medinţu, şeful Diviziei Energetice, ar trebui să meargă la pensia lui. Uitaţi CV-ul: şef Serviciu Termomecanic, pensionar, dispecer, şef de tură. Un alt exemplu este Petroniu, acesta a fost electrician, subinginer, manager proiect, şef de schimb carieră Pinoasa, iar acum a ajuns director Direcţia de Strategii. Nu poţi să-l compari pe Medinţu cu alţii care şi-au dovedit capacitatea, de exemplu cu Motocu. Nu poţi să-l arunci pe Bălăşoiu, nu poţi să-l iei pe Trotea, un titan al mineritului, şi să-l duci la Berbeşti”, a declarat Morega.

DEMISII

Morega spune că se alătură sindicaliştilor şi cere demisiile factorilor de decizie din minerit. „Mă alătur sindicatelor care cer demisia lui Ciurel şi a întregii găşti de la conducerea CEO. Cer şi demisiile lui Călinoiu şi Cârciumaru din funcţiile de conducere ale PSD pentru că întotdeauna politicul a influenţat activitatea companiei”, a declarat Morega.    

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: