De Ziua Drumarului, drum fără semafoare spre Lainici

Veste bună dată ieri de drumarii gorjeni tuturor celor care azi vor merge la Lainici pentru a participa la hramul mănăstirii de aici. Semafoarele de pe tronsonul dintre Lainici și Bumbești Jiu au fost îndepărtate, iar pe porțiunea respectivă de drum mai trebuie turnat doar stratul de uzură, starea actuală a carosabilului fiind incomparabil mai bună cu cea de dinainte de începerea lucrărilor.

Șeful Secției Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, spune că finalizarea lucrărilor pe porțiunea respectivă a fost posibilă și pentru că nu a fost reziliat contractul cu firma care era acuzată în trecut că doarme, la o vizită făcută pe șantierul respectiv de șeful drumarilor din România, Narcis Neaga, acesta constatând că aici este „șantierul Adormirii Maicii Domnului”, expresia fiind aleasă pentru a reflecta ritmul în care (nu) se lucra la vremea respectivă. „Este un angajament onorat de ambele părți și asta ca urmare a faptului că nu a fost reziliat contractul cu cei de la Copisa într-o perioadă în care toată lumea cerea așa ceva. Domnul director general Narcis Neaga a rezistat solicitărilor de acest gen și iată că în prezent putem ridica semafoarele de pe porțiunea care îi interesează cel mai mult pe gorjeni. E adevărat că dacă ritmul de lucru ar fi fost altul de la început acum puteam să avem toată lucrarea gata, dar au fost probleme la podețe, la versanți, cu lărgirea carosabilului, care au necesitat timp pentru a fi rezolvate”, spune Tudor.

Ieri toți drumarii au fost felicitați de șeful Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Neaga, dar nu pentru modul în care s-a lucrat pe Defileul Jiului, ci pentru că a fost Ziua Drumarului. Angajații de la Gorj din subordinea lui Tudor au sărbătorit împreună cu colegii lor de la Mehedinți într-o locație din județul vecin, azi prin Defileu oricum urmând să nu se lucreze. Semafoarele vor rămâne o problemă pentru cei care vor veni la Lainici dinspre Petroșani, pe porțiunea respectivă urmând să se aștepte în continuare culoarea verde. „Mai e de lucru pe acel tronson, dar totul e în grafic și mai e nevoie de puțină răbdare pentru a rezolva toate problemele. E și acolo o porțiune de vreo 5 kilometri asfaltată, dar mare parte din tronson necesită încă lucrări. Noi ne facem însă treaba așa cum muncim și pe Transalpina, care rămâne în continuare un drum în regim de șantier. Sunt echipe care lucrează și acolo, s-au pus sute de semne de circulație, s-au montat și se mai montează parapete în continuare pentru ca turiștii să fie în siguranță și vă asigur că drumul este circulat și în aceste condiții. Sunt zile în care Rânca e traversată de peste 2000 de mașini, ceea ce spune mult, dar din păcate Rânca nu e și o stațiune în care turiștii să oprească. E mai mult o stațiune de tranzit în sezonul de vară”, mai declară Ion Tudor.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: