Dedu va afla pe 13 ianuarie dacă poate relua antrenamentele

Mugurel Dedu este singurul absent din motive medicale la acest debut de pregătire al celor de la Pandurii. Jucătorul nu poate încă să ia parte la antrenamente dar nici recuperarea nu o poate face până când medicul care l-a operat nu va da un verdict clar în ceea ce priveşte reuşita operaţiei pe care acesta a suferit-o la umăr. Dedu spune că şi-ar dori să poată începe acum recuperarea pentru a putea merge cu echipa în stagiul din Antalya.

Accidentat la finalul sezonului trecut, mijlocaşul Mugurel Dedu a suferit o intervenţie chirurgicală la umăr la jumătatea lunii decembrie. Jucătorul va afla acum pe data de 13 ianuarie dacă poate merge în cantonament cu echipa, medicul care l-a operat, care e acum plecat în Germania, urmând să dea verdictul după ce îi va scoate un ham ortopedic care i-a fixat umărul timp de o lună. „Pe 13 ianuarie sunt programat să mă duc la doctorul care m-a operat să-mi desfacă hamul ortopedic pentru că mâna e imobilizată după operaţie. Medicul a fost plecat din ţară pentru că are clinică în Germania şi abia acum revine în Bucureşti”, a precizat Dedu care a suferit mult după operaţie neavând voie să facă mişcări bruşte ale braţului stâng: „La operaţie nu a fost dureros dar mi-a cusut ligamentele pe os să nu mai sară, însă atunci am fost anesteziat. O săptămână după aceea au apărut durerile şi nu puteam să dorm din cauza lor, dar era normal pentru că eram încă sub tratament. A fost greu o săptămână dar după aceea m-am obişnuit. N-am avut voie nici să mişc mâna prea mult după operaţie dar acum nu mai am probleme”.

Dedu s-a operat în decembrie

Medicul care l-a operat îi va stabili acum programul de recuperare şi va decide dacă Dedu poate merge în cantonament în Antalya cu Pandurii: „Rămâne să mă vadă şi să-mi spună ce program de recuperare voi urma în continuare şi ce e mai important, trebuie să-mi spună dacă pot să încep pregătirea cu echipa în stagiul din Antalya. Vreau să merg cu echipa în Antalya să fac recuperare şi pregătire acolo pentru că ar fi foarte greu să mă pregătesc aici singur”.

Mijlocaşul crede că va putea face antrenamente care să nu forţeze deocamdată articulaţia mâinii stângi din umăr. „E posibil să pot să fac ceva antrenamente după ce-mi va scoate acest ham ortopedic, deja mişc mâna şi fac exerciţii cu ea. Medicul spune că în maxim două luni de la operaţie pot să intru din nou la fotbal pentru că au mai fost cazuri de acest gen şi au revenit repede”, a precizat Dedu care îşi face probleme că ar putea rata pregătirea de iarnă, fapt care l-ar afecta mai mult în retur: „Problema e că dacă stau acasă eu ratez mult din pregătirea fizică şi asta e cea mai gravă situaţie pentru că degeaba mă recuperez foarte bine dacă pierd pregătirea fizică. Dacă medicul spune că se poate atunci voi începe imediat alergările măcar până voi fi apt de joc cu mingea. Îmi doresc foarte mult să revin pe teren şi să reintru cât mai repede în formă pentru a putea ajuta echipa.”

Mugurel Dedu s-a operat în cursul lunii decembrie pentru că îi sărea mereu umărul din articulaţie la braţul stâng, la meciul cu Gloria Bistriţa el fiind scos de pe teren şi transportat cu ambulanţa la spital.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: