Demişii de la ITM contestă în instanţă

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj (ITM) reprezentată de Alexandru Căruntu, Vasile Râbu şi Traian Pătrăşcoiu a fost demisă. Cei trei consideră schimbarea o ilegalitate şi sunt hotărâţi să acţioneze în instanţă. Nici concediul medical nu i-a salvat pe aceştia de demitere, cei trei fiind „bolnavi“.

Toţi cei trei inspectori demişi sunt extrem de revoltaţi întrucât spun ei, nu au fost schimbaţi dintr-un motiv întemeiat, având în vedere că au ocupat posturile în urma susţinerii unui concurs.

Se bazau pe concediile medicale...

Traian Pătrăşcoiu cel care până ieri funcţia de director coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a rămas practic pe dinafară el neavând un post rezervat în cadrul Inspectoratului.  „Nu mi se pare corect să fiu demis întrucât am dat concurs pentru acest post şi am obţinut 78 de puncte, nu am fost numit politic. Trăim într-o ţară anormală aşa că nu ar trebui să mă mai mire nimic. Nici măcar nu aveau voie să facă acest lucru pentru că sunt în concediu medical. Nu ştiu ce voi face în continuare, am 15 zile la dispoziţie să mă gândesc, cred că cel mai sigur voi reîncepe activităţile private“, spune acesta.

„Este ceva politic, comandat, bătaie de joc pur şi simplu. Am rămas pur şi simplu blocat când am primit dispoziţia, mai ales că eu sunt în concediu medical şi ân mod normal nu pot fi dat afară“, a spus Vasile Râbu, inspector adjunct.

Căruntu contestă în instanţă

Alexandru Căruntu nu va deveni şomer, el va rămâne în continuare angajat al Inspectoratului, dar nu într-o funcţie de conducere, ci va fi un simplu inspector de muncă.  „Nu s-a respectat nicio dispoziţie legală, totul e un abuz. Eu lucrez în cadrul instituţiei din 2000 de când s-a înfiinţat şi am fost pus în această funcţie după ce am obţinut un punctaj bun la concursul din luna mai. Dispoziţia nu e semnată nici de Inspectorul General, nici de Ministrul Muncii deci e clar că s-a produs o ilegalitate. Voi  sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti după care, indiferent de răspunsul primit voi contesta în instanţă, la Curtea de Apel Craiova“, a spus acesta.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: