Dezbateri pentru continuarea activităţii în carierele CE Oltenia

CE Oltenia a solicitat aviz de mediu pentru continuarea activității și în carierele din bazinul Motru, respectiv UMC Roșia și UMC Lupoaia. Compania a întocmit rapoarte de evaluare a impactului asupra mediului pentru cele două unități miniere.

În acest sens vor fi organizate dezbateri publice ale raporturilor în toate localitățile afectate de activitatea minieră. Pentru cariera Roșiuța dezbaterile vor avea loc astfel: la Mătăsari în data de 28 septembrie, Ciuperceni-7 octombrie, Slivilești- 1 octombrie, Motru-8 octombrie. Toate aceste ședințe vor avea loc la sediile primăriilor.

Pentru cariera Lupoaia, programul dezbaterilor a fost stabilit astfel: la Cătunele- 6 octombrie, Motru- 8 octombrie.

Dezbateri vor avea loc și pentru carierele Jilț Nord și Jilț Sud. Ședințele cu autoritățile locale și cetățenii pentru cariera Jilț Sud se vor desfășura astfel: Mătăsari-28 septembrie, Dragotești-29 septembrie, Negomir-30 septembrie, Slivilești-1 octombrie, Fărăcășești- 5 octombrie. Pentru cariera Jilț Nord, ședințele vor avea loc în data de 28 septembrie la Mătăsari și 5 octombrie la Fărcășești.

Și pentru continuarea activității la carierele Peșteana Sud și Nord vor avea loc dezbateri, chiar dacă sectorul Sud se va închide. Pentru cariera Peșteana Sud ședințele sunt programate astfel: la Plopșoru-10 octombrie, Urdari-14 octombrie. Pentru Peșteana Nord dezbaterile au fost programate astfel: Plopșoru-12 octombrie, Bîlteni-13 octombrie, Urdari-14 octombrie.   

La unele dezbateri care au fost organizate în luna august pentru celelalte unități miniere din cadrul CE Oltenia au luat parte și reprezentați ai organizațiilor ecologiste. Cei de la Bankwatch România au solicitat clarificări la rapoartele realizate de CE Oltenia.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: