Dezvăluirile din Pandurul costă un miliard de lei vechi

Dezvăluirile făcute de ziarul Pandurul privind modul în care 14 primari din Gorj sunt nevoiţi să plătească câte o sută de milioane de lei pentru un scanner în custodie şi un soft, le-au stricat afacerile braşovenilor care ne ameninţă acum cu judecata. Aceştia au trimis la redacţie un fax prin care ne invită la „conciliere“ pe data de 2 aprilie, la Braşov, sau vom fi obligaţi să-i despăgubim de circa un miliard de lei. Este de amintit că după primul articol din Pandurul, televiziunile naţionale au preluat ştirea şi foarte mulţi primari au fost avertizaţi.  

Ziarul Pandurul vă relata în urmă cu câteva zile că 14 primari din Gorj au fost păcăliţi de reprezentanţii unei firme din Braşov, SC Sistemul Electronic de Arhivare, Criptare şi Informatizare Digitalizată SRL, să dea chiar şi o sută de milioane de lei pentru un scanner şi un soft. Mai exact, primarii în cauză susţin că au fost duşi în eroare de reprezentanţii firmei în cauză întrucât la semnarea Acordului nu au fost informaţi despre sumele pe care trebuie să le plătească în schimbul acestui serviciu şi s-au trezit că au de plată mii de lei firmei din Braşov. Deşi toţi cei 14 primari susţin că au fost păcăliţi de firma în cauză, care nu le-ar fi comunicat faptul că trebuie să plătească sumele respective, reprezentanţii firmei susţin sus şi tare că sunt nevinovaţi şi cer daune morale pentru pătarea imaginii. „Nu este nimic adevărat ce au spus aceşti primari. Instanţa ne-a dat dreptate, există hotărâri judecătoreşti care confirmă faptul că nu i-am păcălit cu nimic. Dacă ei au virusat calculatoarele iar softul nu a mai mers nu este vina noastră, noi avem procese verbale din care reiese că i-am instruit să le folosească”, a precizat Răzvan Nicolae, reprezentant SC Sistemul Electronic de Arhivare, Criptare şi Informatizare Digitalizată SRL.

Reclamaţi la Garda Financiară din Braşov

Unul dintre cei 14 primari respectiv primarul localităţii Urdari, Mihai Calotă, nemulţumit de faptul că firma în cauză încearcă să iasă basma curată din această situaţie a  făcut reclamaţie la Garda Financiara Braşov. „E o mare minciună ce susţin aceşti oameni, nu ne-au instruit cum să folosim acel aparat şi nu ne-au spus că trebuie să plătim atâţia bani pentru un soft, ei încearcă să iasă basma curată dar nu vom lăsa lucrurile aşa, vom acţiona şi noi în instanţă întrucât avem martori că am fost păcăliţi”, a spus primarul Mihai Calotă.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: