Dian Popescu: Am liberali nemulţumiţi de candidaţii PSD

Dian Popescu, liderul PNL Gorj, a declarat ieri la Interviurile infinit FM, că sunt şi liberali nemulţumiţi de candidaţii puşi de PSD şi pe care sunt nevoiţi să-i susţină. Popescu a mai spus că nu consideră că are o alianţă cu PC , dat fiind că nu este un protocol scris, aşa cum e cu USL. Scandalul cu Pasti nu se dă dus, iar liberalul va cere excluderea sa din PSD.

Reporter: Apar probleme în tot mai multe localităţi. Nu v-aţi înţeles în privinţa candidatului?

Dioan Popescu: Noi ne-am înţeles. Protocolul spune că sondaje se fac doar în localităţile unde nu ne înţelegem. Am făcut primul pas, am stabilit numărul de primării şi mai mult decât atât, care sunt primăriile. Nu mai avem ce discuta, din momentul în care s-a stabilit în cele două birouri.

Rep: Vă înţelegeţi între lideri în USL, dar nu luaţi în seamă baza partidului..

D.P.: Eu iau în seamă ce se întâmplă la baza partidului. Sunt o serie de localităţi unde trebuie să recunosc, şi membrii PNL au aceeaşi poziţie. Că nu mai iasă primarul PSD. Bun. Eu ştiu lucrul ăsta şi l-am şi discutat cu conducerea PSD, dar n-am făcut-o public.

Rep: Cum rămâne cu PC- De ce nu le daţi primăria Novaci?

Între PSD şi PNL s-a făcut un protocol, dar nu acelaşi lucru în ACD. Între mine şi PC în interiorul ACD nu există aşa ceva. Le-am spus, domne veniţi cu candidaţi viabili şi vă dau câte primării puteţi câştiga. Nu am spus nici 3, nici 5 nici 2. Veniţi cu candidaţii. N-am spus că nu le dau. Protocolul dintre ACD şi PSD nu are legătură cu ACD.  Am mers la domnul Todea. Donnu’ Todea candidaţi- Nu! Şi atunci a trebuit să găsesc un candidat.

Rep: De ce nu l-aţi întrebat pe domnul Ilie Petrescu?

D.P.: Nu am cum să-l întreb pe domnul Petrescu pentru că nici acum PC nu are decizie de la centru dacă merg în USL sau nu. Pe ei îi interesează candidatura domnului Petrescu la Motru, eventual o candidatură la deputaţi. Nu au nicio treabă de primării. 

Rep: Cereţi excluderea lui Toader Pasti?

D.P.: Am spus că voi cere PSD-ului excluderea lui Pasti şi asta voi face în prima şedinţă a USL.

Rep: Aţi stabilit candidaţii-

D.P.: În mare sunt stabiliţi, au mai rămas primării asupra cărora planează incertitudinea pentru că sunt mai mulţi doritori şi trebuie să luăm decizia. Avem dubii în vreo 5.6 localităţi. În rest cam sunt bătute în cuie.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: