Dian Popescu: Călinoiu este direct răspunzător de dezastrul Spitalului Judeţean

Dian Popescu îl face pe Ion Călinoiu direct răspunzător de haosul de la Spitalul Judeţean. Popescu spune că îşi asumă eşecurile guvernării USL, însă nici el şi nici consilierii PNL din Consiliul Judeţean nu au fost consultaţi în privinţa firmei desemnate să asigure managementul privat. Liderul liberalilor îi recomandă preşedintelui Consiliului Judeţean să ia taurul de coarne şi să restabilească liniştea în spital pentru a-i opri pe medici să părăsească unitatea.

Rep.: Situaţia în care se găseşte Spitalul Judeţean se complică de la o zi la alta. Cine credeţi că este vinovat?

D.P.: Consiliul Judeţean este direct răspunzător de ceea ce se întâmplă acum în Spitalul Judeţean pentru că, altfel spus, el este proprietarul spitalului. Din punctul meu de vedere nu răspunde firma de management privat pentru că ea a fost numită de către preşedintele Consiliului Judeţean. Ion Călinoiu este obligat să-şi asume răspunderea şi să ia o decizie care să ducă la un act medical corespunzător. Nu trebuie să fugă de această responsabilitate.

Rep.: Credeţi că imaginea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a fost afectată din cauza scandalurilor?

D.P.: Bineînţeles. Spitalul Judeţean Târgu Jiu a căpătat cea mai proastă reputaţie dintre spitalele din judeţ. Dacă la Spitalul Târgu Cărbuneşti vin medici din alte judeţe, de la Spitalul Târgu Jiu pleacă medici. La Secţia ORL, nu există decât un singur medic. Toţi au plecat. Nici un medic n-o să mai vină să lucreze la Spitalul Târgu Jiu într-o atmosferă şi într-un climat de scandal, iar asta este responsabilitatea Consiliului Judeţean. Ion Călinoiu trebuie să ia taurul de coarne şi să se ocupe să facă linişte în spital şi să creeze facilităţi pentru medici, ca aceştia să vină să lucreze aici. Este revoltător ceea ce se întâmplă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu.

Rep.: Ţinând cont de faptul că în Consiliul Judeţean aveţi consilieri PNL, nu credeţi că ar fi posibil să vi se impute o oarecare vină?

D.P.: Eu îmi asum responsabilitatea Guvernării USL şi cu bune şi cu rele, dar acum totul depinde de Ion Călinoiu. Nici eu şi nici consilierii PNL nu am fost întrebaţi ce părere avem despre managementul privat. Călinoiu a ales firma respectivă, nu noi.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: