Dian Popescu: Cupă nu îşi doreşte şefia PNL Gorj

Atitudinea critică a şefilor PSD referitoare la trecerea lui Ion Cupă la PNL îi ridică semne de întrebare lui Dian Popescu. La sfârşitul săptămânii trecute, Florin Cârciumaru a catalogat plecarea lui Cupă de la PD-L ca fiind „total neinspirată”. Dian Popescu spune, însă, că cei de la PSD ar trebui să aprecieze acţiunea lui Ion Cupă, întrucât s-a întărit USL.

Rep.: Cum comentaţi atitudinea domnului Florin Cârciumaru din ziua în care aţi anunţat că domnul Ion Cupă a trecut la PNL?

D.P.: Nu-mi explic de ce domnul Florin Cârciumaru a considerat venirea lui domnului Ion Cupă ca fiind neinspirată. Probabil, nu şi-a dat seama că face parte din USL. Cred că social-democraţii sunt bucuroşi pentru că s-a întărit USL la nivel naţional, cu domnul Cupă s-a întărit majoritatea parlamentară. Şi eu m-am bucurat foarte mult când au trecut la PSD Gigi Pecingină şi Mihai Prunariu pentru că s-a întărit USL la nivelul judeţului.

Rep.: Credeţi că atitudinea domnului Florin Cârciumaru poate fi pusă pe seama invidiei?

D.P.: Asta este problema celor de la PSD, ei ar trebui să vă răspundă la această întrebare. Cred că ar trebui să discute cu domnul Cupă dacă au vreo nelămurire. Eu, personal, nu ştiu să fi existat vreo înţelegere între ei în timpul campaniei electorale de la parlamentare, pentru a trece la PSD.

Rep.: Se zvoneşte că domnul deputat Ion Cupă intenţionează să vă ia funcţia de preşedinte al PNL. Ce părere aveţi?

D.P.: Astea sunt simple bârfe răspândite de anumiţi oameni din media şi susţinute, bineînţeles, de oameni politici. În primul rând, domnul Cupă nu ar îndeplini condiţiile statutare pentru a deveni preşedintele partidului, i-ar trebui un lanţ de derogări. Pe de altă parte, domnul Cupă nu-şi doreşte preşedinţia partidului. Am avut această discuţie cu dumnealui, dar la iniţiativa sa întrucât apăruseră aceste zvonuri. Eu rămân preşedintele PNL Gorj şi voi candida la preşedinţia partidului.

Rep.: Va primi domnul Cupă vreo funcţie în cadrul partidului?

D.P.: Cu siguranţă va face parte din conducerea PNL, alături de mine. Dumnealui este deputat şi statutar este membru al Delegaţiei Permanente.

Rep.: Referitor la primarii excluşi din PD-L, aceştia şi-au manifestat, în nenumărate rânduri, intenţia de a intra în USL. Intenţionaţi să-i luaţi în PNL sau îi lăsaţi PSD-ului?

D.P.: Se înţelege de la sine că Marian Ardeiu vine la noi. Dumnealui a plecat din PNL, cunoaşte toată echipa şi nu cred că şi-ar dori să treacă la PSD. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi primari, pe Dănuţ Bălu şi Ion Bârcă, încă nu am purtat discuţii cu dumnealor, dar asta nu înseamnă că nu voi purta în perioada imediat următoare.   

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: