Dian Popescu, îngrijorat de soarta CE Oltenia

Senatorul PNL Dian Popescu se declară îngrijorat de soarta Complexului Oltenia, după ce termocentralele din Turceni şi Rovinari au avut producţie zero, pentru prima dată după 15 ani. Senatorul liberal vrea ca imediat după Paşti, toţi factorii responsabil să se întrunească, pentru a găsi soluţii. Acesta a acordat pentru interviu pe această temă la Radio Infinit.

Rep.: Cum vedeţi situaţia CE Oltenia la această oră?

Dian Popescu: Toată clasa politică responsabilă din Gorj trebuie să fie îngrijorată de soarta CEO. Trebuie să avem neapărat o întâlnire, imediat după Paşti, să fim luminaţi şi noi, şi toţi cei care decid în Complexul Oltenia, să ne coordonăm pentru a găsi soluţii.

Rep.: Ce anume vă îngrijorează?

D.P.: problema este împărţită în două, o parte vine din scăderea consumului la nivel naţional, al doilea ar fi managementul companiei, care nu reuşeşte să conducă lucrurile spre normalitate. Demult trebuia să apară această îngrijorare, nu trebuie să aşteptăm să ajungem pe marginea prăpastiei, pentru a îndrepta lucrurile făcute greşit. Văd în acest moment nişte numiri în funcţii, o organizare care nu este cea mai corectă.

Rep.: Dacă cei de la CE Oltenia nu au nevoie de ajutorul politicienilor?

D.P.: Dacă se refuză să ne aşezăm la masa discuţiilor, cei care conduc CEO vor trebui să răspundă de soarta sa. Sunt şi decidenţi politici responsabili. Trebuie să avem o întâlnire fără orgolii. Dacă anumiţi veleitari, aflaţi în funcţii foarte importante în acest judeţ, nu sunt opriţi, cineva va trebui să răspundă.

Rep.: Ştiu că demult termocentralele Rovinari şi Turceni nu au mai avut toate grupurile oprite.

D.P.: Nu este dramatic, dar poate fi. Sunt soluţii, unele care ţin de factorii locali, altele care pot fi luate numai la nivel naţional.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: