Dian Popescu: Romanescu - un pierzător, Mocioi - decapitată

Senatorul Dian Popescu, fostul copreşedinte al PNL Gorj, a făcut o serie de declaraţii cu privire la situaţia din PNL. Într-o emisiune la TV Sud el l-a atacat dur pe Tudor Barbu, cel care i-a luat locul în fruntea PNL, şi a evaluat candidaţii în cursa internă pentru Primăria Târgu Jiu. Crede că Romanescu este un pierzător, Mocioi ar avea şanse dar va fi decapitată, iar Berca ar lua 5-6%.

Reporter: Ce pierdere va suferi partidul după revocarea lui Vasile Moşoiu sau radierea lui Ion Iordache?

Dian Popescu: Când pui pe cineva care nu a condus trei capre, cum e acest domn Barbu, care toată viaţa lui a fost speculant... Pe unde a fost a fost dat afară şi acum îl iei şi-l pui preşedinte de filială. A fost o greşeală şi, mai mult decât atât, el necunoscând PNL a pus oameni care sunt în partid de câteva luni. S-a înconjurat de vreo 3-4 oameni care nu au avut tangenţă cu PNL, să cunoască spiritul acestui partid. El încearcă să transforme PNL în PDL-OTV. O să vadă că îşi va rupe gâtul, iar ideea lui de şmecheraş de Dămăroaia (n.r- cartier mărginaş din Bucureşti) este că fără niciun CV în spate mai poate prosti un judeţ să mai ia un mandat de senator.

Rep.: De unde au plecat problemele cu Octavian Lupulescu?

D.P.: Nu pot să-mi dau seama, probleme psihice ale omului, întrebaţi doctorii, nu pe mine. Eu l-am luat dintr-o grădină, era în cizme şi l-am adus la PNL. De ce spun că sunt probleme de doctori? Mulţi doresc preşedinţi. L-am pus preşedinte la municipiu şi s-a gândit că poate să fie la judeţ.

Rep.: V-aţi împăcat cu Dan Vîlceanu?

D.P.: Nu eram certat. L-am lăudat şi am zis că şi-a îndeplinit visul şi a preluat şi PNL. Deocamdată. I-a dat o masă lui Tudor Barbu la un restaurant în Târgu Jiu, o masă mai bogată, şi a preluat PNL. Pe Tudor Barbu îl cumperi foarte uşor, îl cunosc foarte bine. Dan Vîlceanu s-a prins, l-a cinstit pe Barbu şi pe aghiotant, şi pe urmă le-a luat partidul. Toate deciziile otevistului sunt ale PDL şi-l felicit pe Dan Vîlceanu. Dan Vîlceanu a învăţat multe din şulfăneala politică, normal, vine din PSD, şi PSD e un partid cu o structură comunistă în spate. Dan Vîlceanu a învăţat să tacă şi să cumpere oamenii. Şi a cumpărat foarte bine.

Rep.: Vă rog să-i evaluaţi pe cei care s-au înscris în cursa internă din PNL.

D.P.: Nu-i ştiu, dacă mi-i spuneţi...

Rep.: Marcel Romanescu, Eduard Berca.

D.P.: Niciunul nu o să câştige niciodată.

Rep.: Niculina Mocioi.

D.P.: Mari şanse. Are mari şanse cu o singură condiţie: să nu candideze Florin Cârciumaru.

Rep.: Dacă nu va candida Florin Cârciumaru, cine ar avea şanse?

D.P.: Doamna Mocioi încurcă, va fi decapitată de Vîlceanu. Asta i-am spus-o acum şase luni.

Rep.: Din contră. Au apărut informaţii că ar fi făcut echipă cu Dan Vîlceanu.

D.P.: Niculina Mocioi va fi decapitată de Dan Vîlceanu şi de Tudor Barbu. Tudor Barbu nu o suportă de nicio culoare. Tudor Barbu îi va spune lui Vîlceanu îţi dau X, dar decapiteaz-o pe Niculina Mocioi. Romanescu are etichetă de pierzător, foarte greu să câştige. Numai dacă va candida singur are şanse. Edi Berca poate prinde un scor bun, 5-6%. PNL trebuie să iasă cu un profil, un om tânăr, bătăios, care din acest moment să o ia din casă în casă, să vorbească cu oamenii.

Rep.: Are vreo şansă Partidul Primarilor?

D.P.: Da. Liderul o să i-l dăm noi. Pe Ion Iordache. Un om care are sprijinul multor primari.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: