Dian Popescu: Voi rămâne la conducerea PNL Gorj până în 2017

Copreşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, este convins că nu va fi schimbat din funcţie la Consiliul Naţional din data de 23 mai. Deşi foarte mulţi liberali se aşteaptă ca acesta să fie suspendat din cauza problemelor cu justiţia, Dian Popescu spune că în Consiliu se va discuta doar despre moţiunea de cenzură.

Rep.: Ce credeţi că se va întâmpla la Consiliul Naţional din data de 23 mai?

D.P.: La Consiliul Naţional se va discuta despre moţiunea de cenzură şi despre programul de guvernare. O moţiune de cenzură se poate pune pe un pachet legislativ în momentul în care Guvernul îşi asumă răspunderea sau îşi depune moţiune de cenzură pe guvernare proastă. Se poate depune o dată în sesiunea parlamentară, iar în această sesiune parlamentară nu am depus moţiunea de cenzură şi ca atare în luna iunie avem dreptul să depunem această moţiune pe o guvernare proastă a PSD. În Consiliul Naţional se vor discuta toate temele şi toate abordările din această moţiune de cenzură. În acest moment nu pot spun foarte multe pentru că acestea sunt lucruri care se discută la nivel politic, la nivel de structură centrală, parlamentară şi conducerea partidelor.

Rep.: Vă aşteptaţi să fiţi suspendat din funcţie?

D.P.: Nu mă aştept şi nici nu voi fi suspendat din funcţie. Sunt convins că nu voi fi suspendat din funcţie pentru că, dacă se dorea schimbarea mea, Biroul Politic o putea face de fiecare dată de câte ori s-a întrunit. Voi rămâne la conducerea PNL Gorj până în anul 2017, când vor avea loc alegeri, după aceea mă voi mai gândi dacă voi mai candida sau nu.

Rep.: În cazul unei eventuale suspendări, cine ar fi potrivit să vă ia locul? Iordache, Orzan, Leuştean, Vulpe?

D.P.: Nu este cazul să vorbesc despre un posibil înlocuitor pentru că ştiu că nu voi fi suspendat, criteriile din statut nu vor fi aplicate retroactiv. Sunt multe persoane din PNL Gorj care mă tot suspendă de vreo şase luni-un an şi încă mai speră mai speră că voi fi suspendat. Cert este că nu va fi uşor pentru nimeni să preia organizaţia în aceste momente pentru că este foarte mult de muncă dacă se doreşte câştigarea alegerilor din anul 2016. În perioada următoare vom trece la stabilirea Comitetelor Executive în fiecare localitate. Voi acorda o atenţie deosebită candidaţilor la Primăria Municipiului Târgu Jiu şi la Consiliul Judeţean, în mare parte, în celelalte localităţi am o viziune asupra candidaţilor. Cu toate acestea, nu voi lua nici o hotărâre până nu mă voi consulta cu cei din conducerea centrală a partidului.

Rep.: Aţi fost avertizat de conducerea centrală a partidului în ceea ce priveşte conflictul cu Dan Vâlceanu?

D.P.: Eu nu am primit nici un avertisment din partea vreunei persoane din forul superior al partidului, poate o fi primit Dan Vâlceanu din partea domnului Blaga, pe mine nu mă interesează acest aspect. Eu nu am nevoie de vreo colaborare cu Dan Vâlceanu sau cu vreo altă persoană, în nume propriu, eu discut cu conducerea partidului.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: