Directorul adjunct al DSP Gorj ştie să cânte melodii greceşti la mandolină

Elena Sfârlează, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, este fascinată de instrumentele muzicale. Încă din copilărie a descoperit tainele lor cu ajutorul tatălui său, un mare iubitor al muzicii populare. Acesta a învăţat-o să cânte la mandolină, chitară, vioară, acordeon şi tobe. Deşi a fost atrasă de toate instrumentele muzicale cel mai mult a perseverat la mandolină, melodii greceşti.

      

Elena Sfârlează, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, a absolvit Facultatea de Medicină din Craiova, după care s-a specializat în igiena alimentaţiei la Institutul de Igienă din Bucureşti. Elena Sfârlează este de origine din judeţul Dolj, copilăria petrecând-o într-o comună aproape de Băileşti. Fiind foarte ataşată de tatăl său, nu de puţine ori mergeau împreună la pescuit atât în Delta Dunării, cât şi la râurile din zonă. “Am avut o copilărie fericită. De la tatăl meu am moştenit pasiunea pentru pescuit. Şi acum îmi place să-l însoţesc la câte o partidă de pescuit. De multe ori tata mă lua cu el pentru că îi purtam noroc şi niciodată nu ne întorceam acasă fără peşte”, a declarat Elena Sfârlează. Tot tatăl său i-a fost şi “profesor” de muzică, învăţând-o să cânte la mai multe instrumente muzicale: mandolină, vioară, chitară, tobe şi acordeon. “Mama a provenit dintr-o familie căreia îi plăcea foarte mult muzica. Fiecare frate al său cânta la câte un instrument muzical, iar bunicul meu deţinea foarte multe instrumente muzicale începând de la vioară şi până la tobe. Cred că tatălui meu, ca şi mie de altfel, îi plăcea foarte mult când de sărbători se reunea familia mamei şi fiecare cânta. Astfel, tata a învăţat să cânte de la socrul său, iar pentru mandolină chiar a luat lecţii de la un profesor de muzică. Tot ce învăţa el venea şi mă învăţa şi pe mine. Este foarte uşor şi plăcut în acelaşi timp să şti să cânţi la mandolină. Cel mai mult îmi plac melodiile greceşti. Mi se pare că sună cu totul altfel cântate la acest instrument muzical”, a precizat Elena Sfârlează. În timpul studiilor sale, aceasta a participat la foarte multe spectacole unde a fost invitată să cânte la mandolină.

CONCEDII

Directorul adjunct la DSP Gorj profită de concedii pentru a vedea locuri noi atât din ţară cât şi din străinătate. “Îmi place foarte mult să călătoresc. Am rămas impresionată de nordul Moldovei şi de Grecia. Uneori, în timpul liber pictez peisaje din natură sau citesc”, a precizat Elena Sfârlează.    

SĂRBĂTORI

Elena Sfârlează îşi va petrece sărbătorile de iarnă acasă la părinţii săi. “De sărbători ne vom reuni toată familia acasă la părinţi. Cu siguranţă va veni şi fratele meu care locuieşte împreună cu familia în Constanţa. Abia aştept să-mi revăd nepoţica în vârstă de doar un anişor. Îmi place atmosfera de sărbători în care predomină colindele şi mirosul cozonacilor făcuţi de mama”, a declarat Elena Sfârlează.  

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: