Disponibilizaţii de la Hidroelectrica Târgu Jiu, plătiţi eşalonat

Angajaţii disponibilizaţi de la Hidroelectrica Târgu Jiu îşi vor primi plăţile compensatorii eşalonat, a declarat directorul Cătălin Tilea. În acelaşi timp, sindicalistul Decebal Sulea spune că angajaţii îşi vor cere drepturile în instanţă. Aceştia vor cere reangajarea deoarece nu a existat un plan de reorganizare, dar şi plăţile compensatorii.

Un număr de 17 salariaţi de la Hidroelectrica au fost concediaţi, urmând ca în această lună alte 16 persoane să iasă la pensie anticipat. Potrivit contractului colectiv de muncă din societate, în caz de disponibilizare oamenii ar fi trebuit să primească 48 de salarii. Dar, potrivit spuselor liderului Hidrosind, Decebal Sulea, salariaţii au semnat vrând-nevrând o hârtie prin care renunţă la drepturile din contract şi acceptă plata a maxim 12 salarii, pentru o vechime de 25 de ani. Dar nici această sumă nu a fost dată.

„Oamenii au fost disponibilizaţi pe 6 februarie şi se face 6 martie şi ei nu au primit nici un ban. Administratorul Remus Borza nu vrea să respecte contractul, disponibilizările s-au făcut fără să aibă un plan de reorganizare, fără criterii. O să acţionăm în instanţă. 120 din cei 151 de la nivel naţional. Unii au semnat un act prin care renunţă la drepturile din contract. În contract aveau 48 de salarii“, a declarat Decebal Sulea.

Directorul Hidroelectrica Târgu Jiu, Cătălin Tilea, a declarat că oameni vor primi bani, dar eşalonat. „Probabil le vor primi, eşalonat. Probabil că se vor da“, a spus Tilea. 

RENUNŢARE

Sindicalistul Decebal Sulea nu crede că după ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă lucrurile se vor schimba. „Nu mai cred nimic. O să mai vorbim pentru şase luni, un an sau doi. Nu se vrea un sistem energetic competitiv. Tot la interese le e gândul“, a spus Sulea, acesta susţinând ideea creării unui holding energetic. Sulea mai crede că proiectul de alipire a unor părţi din hidro la termo nu va primi niciodată avizul Consiliului Concurenţei.  

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: