Doi consilieri pe-un loc, scandal între liberali şi pesedişti

Locul lăsat liber în Consiliul Local Târgu Jiu în urma decesului consilierului PSD Constantin Blejan este aprig disputat de PNL, dar şi de PSD. Discuţiile au continuat şi ieri, când şi pesediştii şi liberalii au dat declaraţii total diferite. Două sunt variantele: ruperea USL şi validarea unui liberal sau respectarea protocolul uniunii şi numirea unui pesedist pe post.

Pe scurt, preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, a menţionat că s-a înţeles cu preşedintele PNL Târgu Jiu Matei Nădrag şi consilier va fi un membru PSD. „Am avut discuţii cu domnul Matei Nădrag, colegul de alianţă, am transmis mai departe conducerii judeţene, fiecare dintre noi, termenii pe care i-am discutat. Suntem cu toţii de acord că trebuie să respectăm protocolul. Urmează să fie validat domnul Mihai Gherghe, membru al PSD, pentru postul vacant de consilier local al municipiului Târgu Jiu“, a declarat la Radio Infinit preşedintele PSD Târgu Jiu, viceprimarul Aurel Popescu.

Acesta a spus că şedinţa de validare a consilierul PSD Mihai Gherghe va avea loc în septembrie. Pentru a fi validat social democratul, doi liberali şi un conservator trebuie să renunţe la calitatea de supleant în consiliul local.

Liberalii se contrazic

A urmat declaraţia Mădălinei Ciolocoi, vicepreşedinte PNL Gorj. Aceasta a spus că Biroul Politic Municipal a decis susţinerea liberalei Emilia Horhoianu pentru acest post. „Eu ştiu că PNL a avut şedinţă la municipiu şi Biroul de la municipiu a hotărât să o sprijine pe doamna Horhoianu. Atât. În rest a rămas ca propunerea să fie înaintată Biroului Politic Judeţean apoi să se întâlnească cei doi copreşedinţi ai USL“, a afirmat Mădălina Ciolocoi la acelaşi post de radio.

Şi cum lucrurile nu erau destul de tulburi, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Virgil Drăguşin, a avut grijă să amplifice confuzia. A declarat că PNL nu a decis susţinerea vreunei persoane pentru acest post. „Eu am fost  la acea şedinţă a Biroului Municipal, unde a fost şi doamna Ciolocoi. S-a purtat o discuţie pe această temă, dar nu-mi amintesc să fi fost luată o decizie privind susţinerea unei persoane sau alta. Nu a fost luată o asemenea decizie. S-au pus în discuţie variantele pentru luarea acestei decizii“, a declarat Virgil Drăguşin.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: