Doi foşti poliţişti vor şefia PRM Gorj

Bătălie politică internă interesantă în filiala condusă până toamna trecută de fostul senator Ilie Petrescu. Doi foşti poliţişti se concurează pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PRM Gorj. Ambii au aspiraţii înalte, visează la revenirea partidului şi a filialei în plutonul celor care obţin mai mult de 5% şi speră că mâine vor obţine voturile care să le permită preluarea conducerii organizaţiei.

Actualul preşedinte interimar, Ion Fugaru, este concurat de Iulian Bocşe, fost primar la Crasna între 2000 şi 2004 şi fost candidat pentru un post de deputat în colegiul 2. Alegerile pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al PRM Gorj au loc mâine la prânz, viitorul preşedinte ales având dreptul să îşi formeze singur echipa cu care va conduce organizaţia. Postul a rămas liber după ce fostul preşedinte Ilie Petrescu a migrat la Partidul Conservator. De atunci organizaţia a trecut printr-o serie de transformări, a pierdut din membri, pe alţii i-a exclus, iar neintrarea în Parlament a partidului a aruncat filiala într-un con mare de umbră, doar unele declaraţii ale liderului interimar mai aducând-o în atenţia opiniei publice. 

Alegerile din PRM Gorj au loc mâine, dar până în această seară nimeni de la filială nu poate şti cine vine de la nivel central pentru a conduce şedinţa de alegeri. Preşedintele interimar Ion Fugaru merge azi la Bucureşti şi speră să afle numele delegatului sau delegaţilor, deşi, în mod normal, acest lucru trebuia cunoscut de mult mai mult timp. „Mă voi întâlni cu domnul preşedinte Corneliu Vadim Tudor şi vom discuta inclusiv despre organizaţie şi conferinţa de alegeri de mâine, dar şi despre europarlamentare. Îl voi informa oficial pe domnul preşedinte că filiala a decis să-l susţină drept candidat la europarlamentare pe Cătălin Gheorghe Bucălăete, tânărul care a candidat în toamnă şi pentru un post de deputat în colegiul 6. Este tânăr care are timp să se formeze pentru viitoarele alegeri”, spune Fugaru.

Lupta pentru şefie se duce de astă-toamnă

Tânărul cu pricina este cel care i-a luat locul lui Nicolae Mischie toamna trecută pe colegiul 6, după ce Vadim a pus-o de un blat cu Victor Ponta pentru a nu-i îngreuna acestuia bătălia politică în colegiul respectiv. Bucălăete a ajuns astfel din şef de cabinet al fostului deputat Petre Popeangă candidat la europarlamentare, neştiindu-se deocamdată pe ce loc se va situa. În aceste condiţii, este evident că el şi organizaţia de tineret în fruntea căreia se află vor înclina balanţa, cel mai probabil, în favoarea actualului preşedinte interimar, că doar nu Iulian Bocşe la susţinut pentru alegerile ce vor avea loc pe 7 iunie.

În ceea ce-l priveşte pe Ion Fugaru, acesta estimează că la şedinţa de alegeri de sâmbătă de la Casa de Cultură a Sindicatelor vor participa peste 350 de persoane, actualul preşedinte interimar dorind să vadă dacă filiala mai are sau nu forţa pe care o ştie el. PRM Gorj a pierdut teren masiv la alegerile de anul trecut, însă Fugaru crede că la alegerile de anul acesta lucrurile pot sta diferit întrucât nu mai există pe scena politică Partidul Noua Generaţie. Liderul interimar este convins că cel puţin la Gorj, PRM va reuşi să treacă de pragul electoral, lucru pe care acesta îl spera însă şi anul trecut. „Vreau şi eu să văd cu această ocazie dacă mai suntem o forţă. Am sunat adunarea la partid înaintea bătăliei din vară şi vreau să văd câţi mai vin şi câţi mai sunt alături de noi. După alegeri, în caz de scor bun, ştiu că vor fi mulţi care vor veni să ceară, dar acum când este de muncă mă interesează câţi sunt cu noi. O să-i spun oricum şi domnului preşedinte Vadim că e greu ca partid neparlamentar. Acum nu mai există PNG şi cred că avem o şansă în plus la europarlamentare. Eu sper să atragem electoratul lor spre noi şi să trecem de 5%”, spune liderul interimar al PRM Gorj.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: