Dorin Hanu, acuzat că a furat din pachetele nevoiașilor

Consilierul local Constantin Colțatu din Motru îl acuză pe primarul Dorin Hanu că a furat împreună cu viceprimarul din pachetele de Paști destinate nevoiașilor. Acesta îl atacă pe edilul motrenilor după ce a văzut că în pachetele pentru săracii din Motru nu existau produse în valoare de 50 lei, așa cum s-a stabilit în ședința de Consiliul Local, ci doar de 30 lei. Declarațiile au fost făcute la Radio Infinit, unde primarul acuzat de furt l-a numit pe consilier guguștiuc.

Constantin Colțatu povestește cum pachetele ce trebuiau împărțite la nevoiașii din Motru au fost făcute firma consilierului local Nelu Cojocaru. ”De Paști s-au dat niște pachete pentru oamenii nevoiași din municipiul Motru, iar primarul Dorin Hanu împreună cu viceprimarul Tudor Dobrică și cu domnul Cojocaru Ion, consilierul PNL-ului la Motru, și-au permis să fure și din aceste pachete. Pachetele trebuiau să fie, așa cum s-a votat în Consiliul Local, în valoare de 50 lei fiecare, iar atunci când s-au făcut s-au făcut la domnul Nelu Cojocaru. Până la urmă este și conflict de interese pentru că dumnealui este și consilier local și nu știu ce căutau pachetele la domnul Cojocaru la firmă”, spune Constantin Colțatu. Deși s-a votat ca valoarea unui pachet să fie de 50 lei, până la urmă bunurile din pachet au costat mult mai puțin. ”Eu am aflat de la oameni ce au primit pachete ce au avut în pachete. Am calculat suma și am ajuns la undeva la 30 lei, iar pachetul trebuia să fie undeva la 50 lei. Din  membrii PSD s-au dus și au împărțit pachete la sate și s-au dus și au spus că Dorin Hanu le dă. Nu le dă domnul primar de acasă, consiliul local le dă”, susține Colțatu.

Hanu: Este un guguştiuc

Primarului Dorin Hanu i se par aceste acuzații niște tâmpenii venite de la un guguștiuc. ”S-au alocat acele 1200 de pachete către toți cei care îndeplineau condițiile în baza unor anchete sociale Ăsta nu știe pe ce lume trăiește. Valoarea unui pachet trebuia să fie maxim 50 lei, acum nu s-a ajuns tocmai la 50, ci la vreo 47 lei, însă suma este justificată prin facturile pe care le-au făcut de la firma care a câștigat licitația. Domul Cojocaru nici nu a participat la licitație. Acestea sunt bancuri. Nici nu avea voie că era incompatibil. Acestea sunt răutăți”, afirmă la rândul său primarul din Motru. Hanu continuă. ”Sunt atacuri puerile la mintea lu Colțatu. Ce să mă aștept la acest individ. Și-a adus aminte că l-a bătut viceprimarul acum patru ani de zile, acum își aduce aminte de nu știu ce. El vine la ședințele de consiliul local și stă acolo ca un guguștiuc, nu pricepe nimic. E foarte greu să lucrezi cu legile când tu nu au făcut altceva în viața ta decât ai dat la lopată”, declară Dorin Hanu.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: