Dosar penal la 82 de ani

Un bărbat de 82 de ani din Baia de Fier s-a ales cu dosar penal pentru că nu şi-a prelungit permisul port-armă. Acesta deţinea o armă de tir cu aer comprimat, care a fost ridicată de poliţie. În aceeaşi situaţie se mai află un bărbat de 35 de ani, tot din Baia de Fier.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Gorj reamintesc deţinătorilor de arme letale şi neletale din categoria celor supuse autorizării că, potrivit Legii 295/2004 (modificată), privind regimul armelor şi al muniţiilor, au obligaţia să se prezinte la Poliţie, înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de armă pentru prelungirea vizei. Termenul de valabilitate este de 5 ani de la data primei autorizări sau de la data ultimei vize de prelungire.

În cazul în care deţinătorii nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, au obligaţia ca, în termen de 10 zile de la expirarea acestuia, să predea la un magazin autorizat arma şi muniţia deţinute. În caz contrar, aceste persoane săvârşesc infracţiunea de nerespectarea unor obligaţii prevăzute de lege, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: