Dosar penal pentru evaziunea cu pâine

O altă societate din domeniul panificaţiei a fost depistată cu nereguli. Firma a comercializat sute de mii de pâini fără a declara veniturile obţinute din comercializarea lor. Administratorii sunt acum cercetaţi penal pentru evaziune fiscală.

Societatea din Stejari a fentat statul cu peste un miliard de lei vechi. Anul trecut, firma a vândut la negru circa 400.000 de produse de panificaţie. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au întocmit o sesizare penală pe numele administratorului iar bunurile din patrimoniul societăţii vor fi vândute pentru recuperarea prejudiciului. „Am finalizat analiza privind modul de comercializare, producere şi evidenţiere a veniturilor la o societate comercială din domeniul panificaţiei rezultând că în perioada mai-decembrie 2012 a comercializat peste 372.000 de produse, pâini, cornuri, chifle, fără  a înregistra veniturile obţinute din această activitate în evidenţele contabile. S-a întocmit act de sesizare penală, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste un miliard de lei”, a declarat Gigel Capotă, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare Gorj.  

Cercetările comisarilor Gărzii Financiare Gorj nu se termină aici. În următoarea perioadă vor avea loc alte controale la brutăriile din judeţ.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: