Dosarele a zeci de candidaţi, respinse de Spitalul Sadu

Emoţii mari pentru candidaţii posturilor scoase la concurs de către Spitalul Bumbeşti Jiu! Începând de astăzi se desfăşoară examenele pentru ocuparea celor aproximativ 70 de posturi necesare în vederea reluării activităţii medicale. Dintre cei peste 400 de candidaţi care şi-au depus dosarele, 40 de persoane nu vor putea participa la concurs din cauză că dosarele le-au fost respinse. Conducerea spitalului spune că unii dintre candidaţi au ignorat condiţia de vechime impusă pentru anumite posturi şi că nu prezentat documentele cerute.

Spitalul Bumbeşti Jiu începe de astăzi examenele pentru ocuparea celor aproximativ 70 de posturi scoase la concurs. Peste 400 de candidaţi şi-au depus dosarele, însă unii dintre aceştia au pierdut competiţia chiar înainte de a începe. Este vorba despre circa 40 de persoane cărora li s-au respins dosarele pe motiv nu că îndeplinesc condiţiile impuse de postul solicitat. „Cele mai multe dosare au fost respinse pentru solicitanţii posturilor TESA. Iniţial, pe partea administrativă s-au înregistrat 100 de dosare, însă 33 dintre acestea au fost respinse din cauză că lipseau o parte din documentele solicitate, iar unii dintre candidaţi nu îndeplineau condiţia de vechime cerută. Pe partea medicală am înregistrat 306 dosare, iar 4 dintre acestea au fost respinse”, a declarat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Bumbeşti Jiu.

Rezultatele evaluării dosarelor au fost făcute publice în data de 28 noiembrie. La sfârşitul săptămânii trecute doi dintre candidaţii cu dosarele respinse au depus contestaţii. „Am avut două contestaţii, pe care de altfel le-am şi analizat. Una a fost făcută de către un candidat care nu depusese la dosar autorizaţia de liberă practică, iar alta de unul care avea greşit completată o adeverinţă de la Craiova. În cazul în care cei doi candidaţi îşi aduc documentele în timp util, ei pot participa la examen fără nici un fel de probleme”, a precizat managerul Spitalului Bumbeşti Jiu.

Primele examene pentru posturile TESA

În această săptămână, Spitalul Bumbeşti Jiu organizează concursuri pentru ocuparea a 47 de posturi personal medico-sanitar, asistenţi, infirmieri şi îngrijitori;  9 posturi pentru personalul TESA şi 8 posturi pentru muncitori. Potrivit conducerii spitalului, cele mai solicitate posturi sunt cele de asistent medical, infirmier şi îngrijitor. La polul opus se află postul de farmacist pentru care nu a fost depus nici un dosar.

„În data de 3 decembrie au loc concursuri pentru ocuparea posturilor TESA, iar apoi pe data de 4 decembrie urmează concursurile pentru posturile pe partea medicală. Cele mai solicitate au fost posturile de asistent, infirmier şi îngrijitor. Pentru un singur post nu au fost solicitări. Este vorba despre postul de famacist pentru care nu s-a înregistrat nici un dosar”, a declarat Aurel Stolojanu. Acesta a mai precizat că imediat după ce vor fi făcute încadrările se va încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. „După ce vom încadra personalul va fi făcută evaluarea de către CAS, iar apoi vom încheia contractul de finanţare. Sperăm ca actvitatea medicală să fie reluată până la sfârşitul lunii”, a menţionat Stolojanu.

Spitalul de la Bumbeşti Jiu va funcţiona cu 112 paturi, clasificarea acestuia fiind categoria a IV-a.  

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: