Dosarul de trafic de influenţă al lui Mischie, repus pe rol

Curtea de Apel Timişoara a decis, miercuri, redeschiderea dezbaterilor şi repunerea cauzei pe rol în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

 Iniţial, Mischie a fost condamnat în acest dosar la patru ani de închisoare, de Tribunalul Gorj, decizie confirmată apoi de Curtea de Apel Timişoara. Înalta Curte a casat, însă, sentinţa anterioara şi a trimis dosarul, spre rejudecare, la Curtea de Apel din Timişoara.

Mischie e acuzat că în perioada 1999-2002, un om de afaceri din Gorj, Clement Mocanu, ar fi făcut construcţii şi renovări de 4,5 miliarde de lei vechi la trei clădiri ale lui Mischie. Mia mult, acesta ar fi cerut un ARO, mobilier şi bunuri electrocasnice în valoare de peste 400 de milioane de lei vechi pentru a-i facilita obţinerea unor contracte publice.

Procesul a început în anul 2005, iar pe 12 iulie 2007, Mischie a fost condamnat, de Tribunalul Gorj, la patru ani de închisoare cu executare, şi obligat să-i achite denunţătorului său, Clement Mocanu, suma de 4,5 miliarde de lei vechi, reprezentând contravaloarea lucrărilor efectuate la casele sale, precum şi achitarea expertizelor din acest dosar, a căror valoare depăşeşte 600 de milioane de lei vechi. Mischie a atacat sentinţa cu apel și procesul a continuat la Curtea de Apel Timișoara.

În 17 februarie 2010, instanța a respins recursul acestuia și a menţinut pedeapsa.  de condamnare la patru ani de închisoare și achitarea către omul de afaceri Clement Mocanu de despăgubiri civile în valoare de peste 3,2 miliarde de lei vechi și la plata de cheltuieli de judecată în sumă de 670 milioane de lei vechi. Împotriva acestei sentințe au declarat recurs atât Nicolae Mischie, cât și procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara.

În 3 martie 2011, Înalta Curte a casat sentinţa anterioară şi a trimis dosarul, spre rejudecare, la Curtea de Apel din Timişoara. 

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: