Două sute de locuri de muncă blocate la Protecţia Copilului

Situație fără precedent la Direcție Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj unde sunt vacante în acest moment 200 de posturi. Îngrijitoarele, infirmierele şi asistentele medicale au plecat la muncă în străinătate, dar legea nu a permis angajarea altor persoane. Conducerea unității a făcut un memoriu la Guvern pentru deblocarea de urgență a 37 de posturi, asta pentru ca activitatea DGASPC să nu fie pusă în pericol.

DGASPC Gorj are nevoie de îngrijitoare, infirmiere, asistente medicale, asistenți sociali și psihologi, numai că posturile sunt blocate. Pentru ca activitatea să meargă bine ar trebui să fie angajate 200 de persoane, numai că toate posturile vacante sunt blocate, iar conducerea instituției este sigură că nu se vor putea face atâtea angajări. De urgență, ar avea nevoie de 37 de angajați, pentru ca activitatea să meargă în limite acceptabile. „Deși pare greu de crezut, noi la nivelul direcției avem 200 de posturi vacante. Cred că suntem singura instituție care are nevoie de atâta personal. Ne trebuie psihologi, îngrijitoare, infirmiere, asistenți sociali, asistenți medicali în special, însă avem nevoie și de alte posturi. Este clar că Guvernul nu va aproba niciodată atâtea angajări, însă noi am trimis acum o lună un memoriu în care am solicitat deblocarea de urgență a 37 de posturi, pentru a mai rezolva din aceste probleme generate de lipsa personalului”, a precizat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Salariile mici au dus la criza de personal

Principala cauză care stă la baza acestei situații o reprezintă salariile mici pe care le primesc angajații. Acest lucru nu doar că-i face pe salariații DGASPC să plece în străinătate, dar nici nu sunt doritori care să ocupe aceste posturi vacante. „La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului salariile sunt mici. Salariul mediu este pe undeva pe la 1.000 de lei, iar din cei 1.000 de angajați aproximativ 250 primesc un salariu minim pe economie. Chiar dacă în ultima perioadă nu au plecat angajații masiv în străinătate, tot mai avem cereri. O salariată vrea să plece în Canada, alta în Italia, iar noi nu putem să stopăm acest fenomen”, a mai spus Cotruna.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: