Două zile de proteste pe străzile din Târgu Jiu

Târgu Jiu va răsuna de huiduieli şi proteste timp de două zile. Vineri vor ieşi în stradă 1.500 de pedelişti, iar sâmbătă este un miting la care sunt aşteptaţi peste o mie de mineri şi energeticieni. Ţinta democrat-liberalilor este guvernul Ponta, în timp ce angajaţii CE Oltenia au o problemă cu directorul Ciurel.

Mitingul minerilor a fost stabilit să aibă loc sâmbătă în intervalul 11-13, la sediul secundar al Complexului Energetic Oltenia, la Divizia Minieră. Ieri, viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a semnat autorizaţia pentru acest miting. Sindicaliştii din FNME au criticat decizia managerului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, de a nu-i invita la discuţii, astfel încât să nu se ajungă manifestări publice. „Din păcate, în judeţul Gorj există persoane care sunt mai puternice decât Guvernul României. Este vorba de domnul Ciurel care nici măcar ce dorinţe are domnul prefect nu ia în calcul. Eu sunt convins că atât conducerea primăriei Târgu Jiu cât şi domnul prefect nu doreau acest miting în Târgu Jiu. Din păcate doresc alte persoane sau au impresia că salariaţii nu vor veni la acest miting. Starea de nemulţumire e atât de  mare încât nu cred că vor fi doar 1000 de persoane”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte în cadrul FNME.

Ciurel: N-ar  ieşi în stradă o mie de salariaţi

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, se arată sceptic în ceea ce priveşte prezenţa la mitingul de sâmbătă. Spune că cei din FNME şi-au pierdut credibilitatea în faţa angajaţilor de la cariere şi că oamenii nu îi vor urma la acest miting. „Nu mi-e teamă, e dreptul lor, să scoată câte mii vor. Nu o să găsească în CEO o mie de oameni care să iasă în stradă nici dacă CEO ar avea 50 de mii, nu 19 mii de salariaţi. Că vor plăti iară cu 50 de lei, că vor aduce de la Olservmin, că vor aduce de la Sind Jilţ, că va veni familia Gârjoabă, care nu mai are niciun membru în viaţă care să nu fie angajat la Turceni sau la Jilţ, aia e altă treabă, dar nu sunt salariaţii complexului”, a comentat managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, la un  post local de radio.  

Creţan, interzis la miting?!

Şi liderul Federaţiei „Univers” de la Gorj, Constantin Creţan, anunţase că va semna protocoale cu sindicatele din Rovinari care vor participa la miting pentru a aduce la protest câteva sute de sindicalişti din federaţie. Conform lui Creţan, astăzi va purta discuţii cu liderii acestor sindicate în acest sens. „Joi o să mă întâlnesc cu dumnealor. Problema este că în comisia care avizează mitingul puseră o problemă, ca eu să nu particip. Vă daţi seama cât sunt de diabolici. Problema este că vroiam să vorbesc la miting şi nu înţeleg de ce îi deranjează persoana Creţan”, a spus acesta.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: