Douăzeci de maiştri şi învăţători, şomeri de la 1 septembrie?

Douăzeci de cadre didactice din Gorj, învăţători şi maiştri, au rămas pe dinafară în urma mişcării de personal din sistemul de învăţământ. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj promite că va găsi o soluţie pentru ca aceşti oameni să nu devină şomeri începând cu 1 septembrie, însă pentru mulţi dintre ei sunt şanse minime să se mai ocupe anul viitor un post titularizabil, dat fiind faptul că nu au studiile necesare.

Gheorghe Negrea de 55 de ani, maistru la Colegiul Tehnic numărul 2 din Târgu Jiu este unul dintre profesorii titulari afectaţi de mişcarea de personal din sistemul de învăţământ. Deşi omul predă discipline tehnice la această şcoală de mai bine de 20 de ani el va fi şomer cu 1 septembrie dacă nu va avea loc o minune. „Am fost titular până, acum dar după mişcările de personal nu mai am un post. Mai există o speranţă, pe data de 1 septembrie când va avea loc o nouă etapă a mişcării de personal, dacă nici atunci nu se va găsi un post pentru mine voi deveni şomer”, a spus acesta. Omul este cardiac, motiv pentru care se gândeşte cu groază la ce va urma dacă-şi va pierde locul de muncă. „Îmi va fi extrem de greu, la vârsta mea şi bolnav, nu mă mai angajează nimeni”, a adăugat Gheorghe Negrea.

Sunt titulari, dar nu au post

În situaţia lui Gheorghe Negrea sunt alte 19 persoane dintre care 6 învăţători şi restul maiştri. Pentru învăţători s-a găsit deja o soluţie, îi vor înlocui la catedră pe cei care vor intra în concediu de creştere a copilului. În ceea ce priveşte profesorii de discipline tehnice se caută încă soluţii. „Este adevărat că în urma etapelor din mişcarea personalului didactic desfăşurată până la data aceasta au rămas mulţi dascăli nerezolvaţi. Sunt în jur de 20 pentru care nu s-a găsit un post pentru anul şcolar viitor. Le transmitem însă să stea liniştiţi pentru că vom găsi noi o soluţie pentru ei, nu ne-am gândit încă dar sunt sigur că vom rezolva problema”, a precizat Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al IŞJ Gorj. Promisiunea este făcută însă doar acelora care au studiile necesare pentru ocuparea unui post în sistemul de învăţământ. „Cei care nu au un modul pedagogic nu avem ce le face, ei au liceu şi şcoală de maiştri aşa cum se cerea cu mulţi ani în urmă, dar acum legea s-a schimbat. E obligatoriu să fii cel puţin absolvent de Modul Pedagogic pentru a ocupa un post la catedră”, a adăugat Mitescu

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: