Drumul spre Miculeşti, mărul discordiei dintre Călinoiu şi Bucurescu

Drumul care leagă comuna Slivileşti de municipiul Motru, distrus aproape în totalitate din cauza activităţii Complexului Energetic Oltenia, a dat naştere unor discuţii contradictorii între primarul Sorin Bucurescu şi preşedintele Consiliului Judeţean. În timp ce edilul local îl acuză pe Călinoiu de faptul că nu face demersuri pentru repararea acestuia, şeful judeţului îi recomandă „să facă mai puţină gălăgie şi mai multă treabă”

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, este nemulţumit din cauză că şefii judeţului şi conducerea Complexului Energetic Oltenia nu au luat nici o măsură pentru a repara drumul spre Miculeşti distrus aproape în totalitate de activitatea minieră. Ba mai mult, acesta este convins că nu a fost trecut nici măcar pe lista obiectivelor importante ce trebuie realizate în acest an. Bucurescu acuză autorităţile judeţene de faptul că nu se implică în lucrările de reparaţii ale drumului Miculeşti-Ploştina. „Am făcut foarte multe adrese atât către conducerea Complexului Energetic Oltenia cât şi către Divizia Minieră întrucât acest drum este distrus în proporţie de 80%. Nimeni nu a făcut absolut nimic pentru repararea drumului. Este unul dintre obiectivele cele mai importante care trebuie rezolvate în acest an, însă acum îmi dau seama că e greu de realizat pentru că factorii de decizie din judeţul Gorj nu doresc să se implice”, a declarat Sorin Bucurescu. Acesta a reamintit că a fost permisă haldarea în satul Ştiucani, cu condiţia refacerii drumului. Bucurescu a făcut referiri şi la politică, spunând nu va mai face niciodată campanie vreunei persoane, indiferent de la partid vine şi ce promisiuni face. „Am de gând ca niciodată în viaţa mea să nu mai merg cu cineva de mână pe la porţile oamenilor pentru a-i convinge să voteze persoana respectivă, indiferent de la partid vine şi ce promisiuni face. Sper ca ultima mea greşeală să fi fost cea din decembrie 2012. Personal, îmi cer scuze cetăţenilor pentru că i-am păcălit”, spune Bucurescu.

„Mai puţină gălăgie şi mai multă muncă”

Preşedintele Consiliului Judeţean cunoaşte nemulţumirea primarului de la Slivileşti şi spune că drumul spre Miculeşti este cuprins în programul de investiţii al Complexului Energetic Oltenia alături de altele din judeţ. „E mare supărare pe această temă. De perspectivă, există un program bine conturat cu privire la realizarea investiţiilor pe care le are Complexul Energetic Oltenia în obligaţia de a le face pentru comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea. Astfel, drumul de la Miculeşti, satul de la Corneşti, tot ceea ce înseamnă bazinul Jilţului, Negomir, Băile de la Săcelu, fac parte din acest program”, a declarat Ion Călinoiu. Şeful judeţului spune că acest drum nu va fi preluat de către Consiliul Judeţean doar după ce va îndeplini anumite condiţii. „Drumul de la Ploştina-Miculeşti-Slivileşti se va prelua de către Consiliul Judeţean numai când va îndeplini condiţiile: trebuie refăcut drumul şi continuată investiţia pe un al doilea tronson unde au fost începute lucrări de consolidare a malurilor şi a alunecărilor de teren. Lucrul acesta se va face începând cu anul în curs. CEO prin cariera de la Motru va lua măsurile corespunzătoare pentru a asigura condiţii bune de transport şi pentru continuarea investiţiei”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean. Totodată, Călinoiu îi recomandă primarului Bucurescu să vorbească mai puţin şi să facă mai multe. „O să discut cu domnul Bucurescu să facă mai puţină gălăgie şi mai multă treabă. Nu e suficient să iese în presă ci trebuie să-l vedem cu programe complete”, spune Ion Călinoiu.

RĂBDARE

Senatorul Dian Popescu îi cere primarului de la Slivileşti să aibă răbdare. „Domnul primar trebui să înţeleagă că lucrurile nu se fac peste noapte. N-au venit nici banii la Consiliul Judeţean pentru împărţirea pe localităţi. Trebuie să aibă răbdare pentru că se vor purta anumite discuţii cu Consiliul Judeţean şi cu reprezentanţii CEO. Sunt o serie de paşi ce trebuie urmaţi, dar asta nu înseamnă că am uitat problema de la Slivileşti”, spune Dian Popescu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: