DSP confirmă, Schela are „apă plată“

Apa de din comuna Schela este potabilă,  confirmă testele făcute de Direcţia de Sănătate Publică. Primarul din Schela, Aristide Şerbănescu, a declarat că apa din localitate este „plată“ iar rezultatele apei îl scapă pe primar de ancheta promisă de autorităţi. Oamenii au aşteptat mulţi ani pentru ca sistemul de alimentare cu apă să funcţioneze, după ce primar a cheltuit peste 20 de miliarde de lei vechi iar la robinete era apă ruginită. Rezultatele arată că, totuşi, într-un punct al comunei sunt probleme privind calitatea apei.

„Sunt ceva probleme în punctul Gornăcel-Sâmbotin“

Inspectorii sanitari s-au deplasat la Schela şi au recoltat probe de apă de la staţia de alimentare cu apă. Rezultatele de laborator au arătat faptul că locuitorii de aici o pot consuma fără probleme pentru că apa este potabilă. „Ne-am sesizat din presă în iulie de alimentarea cu apă de la Schela, am mers acolo am recoltat probe şi rezultatele au ieşi bune, chiar foarte bune. Apa este potabilă, staţia este funcţională acum. Sunt ceva probleme în punctul Gornăcel-Sâmbotin, unde trebuie să se mai lucreze la staţia de tratare, e vorba de dozatorul automat de hipoclorit, dar nu este poluare, însă trebuie eliminat şi acest lucru. Ei şi-au depus documentaţia la Sanepid pentru a obţine autorizaţia igienico-sanitară. Trebuie să-şi mai monteze câteva robinete în punctele de intrare în reţea în rest totul este bine. Astea sunt chestii de organizare interioară”,  a declarat Doina Alăman, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Apa din Aninoasa are amoniu

La Aninoasa, rezultatele au arătat că valorile de amoniu sunt cu opt procente mai mari decât cele admise. „Am fost şi la staţia de alimentare cu apă de la Aninoasa. Când staţia de aici s-a dat în folosinţă, în 2006, totul era bine însă acum am mers acolo şi la ultimele verificări au ieşit valori crescute de amoniu. Până la sfârşitul acestui an, directivele europene impun ca până la sfârşitul anului 2010 să se elimine amoniu din apa potabilă. Este tot o problemă de spălare a filtrelor, probabil că aici existe o deficienţă pentru că până acum nu au fost probleme, dar o rezolvăm şi pe asta”, a precizat Doina Alăman.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: