După vizita în SUA, Ciurel spune că CEO nu se adresează pieţei americane

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, s-a contrazis în declaraţii în privinţa interesului pentru investitorii americani la listarea de 15% din acest an. Punând în acelaşi loc declaraţiile pe această temă, cea dată marţi seară la televiziune şi cea din octombrie, după vizita în SUA, apare întrebarea de ce s-au cheltuit mii de euro dacă nu era nevoie.

Zilele acestea, directorul pe strategii de dezvoltare de la Turceni, Laviniu Danciu, se află la New York. Culmea, el trebuie să afle dacă CE Oltenia se adresează, la listarea de pe este câteva luni, şi pieţei americane. „E plecat pentru că încă nu avem răspuns de la broker: ne adresăm şi pieţei americane sau nu, sau sunt doar nişte bani cheltuiţi. Până ne vor spune sau nu, mergem sau nu în SUA, noi trebuie să luăm în considerare şi această piaţă“, a declarat directorul Ciurel la un post de televiziune.

Informaţia este surprinzătoare, în condiţiile în care, în octombrie 2013, CE Oltenia şi alte companii au organizat un seminar, la Washington, la care a participat şi ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă. Pentru organizarea acestui seminar, CE Oltenia a plătit 24.000 de euro, a confirmat ulterior Laurenţiu Ciurel. „Au fost discutate eventuale posibilităţi de finanţare pentru proiectele viitoare ale CE Oltenia, prezentarea activităţii societăţii şi mesajul transmis reuşind să atragă interesul a câtorva zeci de potenţiali investitori faţă de pachetul de 15% din acţiunile CE Oltenia. Sperăm ca aceste firme să se numere printre cele ce vor participa la achiziţionarea pachetului minoritar de acţiuni ce va avea loc in 2014“, se arată într-un comunicat al CE Oltenia din octombrie 2013, după vizita în SUA.

VIZITĂ

Plecarea în SUA a ridicat, la vremea aceea, mai multe întrebări. Seminarul cu pricina s-a nimerit să fie organizat în perioada în care şi Victor Ponta, dar şi ministrul Niţă vizitau Statele Unite ale Americii. Ulterior, au apărut informaţii că CE Oltenia este sponsorul majoritar al acestui seminar, pliantul de prezentare confirma acest lucru, însă nu şi ministrul energiei. Ba mai mult, sigla CEO a fost retrasă de pe site-ul casei de avocatură ce a organizat acel seminar.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: