Echipe mixte pentru verificarea agenţilor economici

Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj va efectua controale în colaborare cu alte organe de specialitate ale administraţiei publice locale. Astfel, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Agricole şi ai Serviciului de Metrologie Legală vor verifica modul de comercializare a legumelor şi fructelor proaspete în pieţe, iar controlul taximetriştilor îl vor efectua împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie. “Am luat această măsură pentru eficientizarea acţiunilor de control şi pentru evitarea exercitării unei stări de presiune asupra operatorilor economici prin controale succesive ale mai multor organe cu rol de control”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar şef al CJPC Gorj. În luna septembrie comisarii au întreprins un număr de 100 controale şi au aplicat amenzi în valoare de 184.400 lei, peste 38% dintre agenţi economici verificaţi încălcând legislaţia din domeniul protecţiei consumatorilor.

Daiana MILITARU

Stiri pe scurt

Evaziune cu firme fantomă

Evaziunea fiscală e în floare în judeţul Gorj. Recent comisarii Gărzii Financiare Gorj au depistat şapte societăţi comerciale care înregistraseră în evidenţele contabile facturi fiscale emise de mai multe firme cu comportament de „firme fantomă”. Prejudiciul adus statului de cele şapte societăţi depăşeşte suma de 230.000 lei. „Facturile în cauză nu reflectă operaţiuni reale şi au fost înregistrate în evidenţele contabile doar cu scopul de a se deduce TVA şi a se înregistra cheltuieli care să diminueze impozitele şi taxele datorate bugetului consolidat al statului”, spune Ion Pupăzan, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj. Ca urmare, pentru toate societăţile s-au întocmit acte de sesizare penală.

(A.A.)

Sesizare penală pentru o factură record

S-a ales cu sesizare penală pentru că a prejudiciat statul cu peste 150.000 lei. Este vorba despre o firmă din Târgu Jiu care a emis către o firmă din Iaşi o factură de aproape 500.000 lei, fără să o înregistreze însă în evidenţele contabile. Factura provenea din vânzarea unor piese care se folosesc în industria prelucrătoare. „Prin neînregistrarea acestei facturi, firma nu a declarat organelor fiscale TVA în valoare de 94.956 lei şi venituri de 395 lei, cărora le corespunde un impozit pe profit în sumă de 63.304 lei”, declară Ion Pupăzan, şeful Gărzii Financiare Gorj.

(A.A.)

Mărfuri confiscate

Mai multe forme din Gorj au fost amendate cu câte 6.000 lei pentru că nu aveau documente legale de provenienţă pentru marfa pe care o comercializau. Pentru două societăţi s-a dispus confiscarea contravalorii mărfurilor, în valoare de 7.170 lei, respectiv 3275 lei.

(A.A.)

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: