Electra îşi intră în pâine de azi

Noua companie energetică Electra începe de azi să funcţioneze pe piaţă, structura ei de conducere din capitală având prima zi de lucru. În teritoriu şi minerii de la Rovinari reiau munca, cei de la Turceni mai având de stat acasă o săptămână, între timp urmând să fie demarate şi discuţiile despre noul contract colectiv de muncă din companie.

Electra va avea un sediu central la Elcen Bucureşti, iar directorul său general este Constantin Bălăşoiu, şeful Complexului Energetic din Craiova din ultimii ani. Acesta îşi formează de azi echipele cu care va conduce de acum încolo una dintre cele mai importante entităţi economice din ţară, Electra urmând să aibă mai multe sucursale, cele mai multe dintre ele aflându-se pe teritoriul Gorjului. Astfel, Sucursala Minieră Oltenia va avea sediul la Târgu Jiu, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia urmând să devină istorie de la sfârşitul lunii. Complexurile energetice Turceni şi Rovinari vor deveni şi ele sucursale termo, cu sedii în locaţiile respective, la Târgu Jiu urmând să îşi afle sediul şi sucursala hidro. Structurile de conducere ale acestor unităţi vor realiza în perioada următoare protocoalele de predare primire a inventarului, sub directa coordonare a structurii centrale care începe să funcţioneze de azi.

Liderul sindical Marin Condescu declară că structura centrală va coordona şi colectivele de negociere care lucrează pentru redactarea noului contract colectiv de muncă, unic pe unitate. Proiectul noului contract colectiv de muncă ar trebui negociat în următoarele 60 de zile, Condescu fiind sigur că timpul respectiv este suficient pentru încheierea discuţiilor cu administraţia.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: