Elevi transportaţi la şcoală ilegal

Aproape jumătate din microbuzele şcolare din judeţul Gorj circulă ilegal, fără a deţine certificate de transport. În timp ce unii dintre primari găsiţi cu nereguli de reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române (ARR) Gorj încearcă să intre în legalitate, alţii sunt destul de reticenţi.

Dacă în urma controlului iniţiat de Registrul Auto Român s-au depistat doar câteva defecţiuni la aceste mijloace de transport, controalele ARR Gorj au scos la iveală zeci de primării care folosesc microbuzele şcolare ilegal. Mai exact, primarii nu au făcut demersurile necesare pentru a obţine un certificat de transport în cont propriu pentru mijloacele de transport care duc elevii la şcoală.  Ilie Dăianu, şeful ARR Gorj spune că au fost trimise adrese la toate primăriile din judeţ care au primit microbuze şcolare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, iar jumătate dintre ele sunt cu actele la zi. Însă primăriile care nu au luat măsurile necesare riscă amenzi între 15.000 şi 20.000 lei. Nu deţin certificate de transport primăriile Albeni, Aninoasa, Berleşti, Bolboşi, Cruşeţ, Dăneşti, Godineşti, Licurici, Logreşti, Slivileşti sau Stejari. „Microbuzele care nu deţin aceste certificate riscă amenzi între 15.000 şi 20.000 lei. De asemenea li se poate ridica certificatul de înmatriculare şi plăcuţele”, spune Ilie Dăianu, şeful ARR Gorj. Pentru a se conforma cerinţelor legii, primăria trebuie să delege un angajat care să ţină legătura cu agenţia. Persoana respectivă trebuie să cunoască legislaţia în vigoare şi trebuie să urmeze şi un curs în domeniu. De asemenea, acest angajat trebuie să fie atent la modul în care sunt transportaţi elevii la şcoală.

Cursuri scumpe

Primarul comunei Dăneşti, Emilian Rusu, spune că după ce ARR Gorj a verificat actele microbuzului şcolar, a luat toate măsurile pentru a intra în legalitate. „Am desemnat un angajat de la şcoală pentru a urma cursurile de specialitate. Taxa pe care trebuie să o plătim ajunge la 900 lei”, afirmă Emilian Rusu. Printre primăriile din judeţul Gorj care au intrat în legalitate în ceea ce priveşte transportul elevilor se numără Bumbeşti Jiu, Glogova, Polovragi, Rovinari, Scoarţa, Târgu Cărbuneşti, Peştişani, Tismana, Câlnic. Bâlteni, Băleşti, Novaci, Turceni sau Fărcăşeşti.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: