Elevii de la o şcoala din Ţânţăreni învaţă pe întuneric

Neoanele din sălile de curs de la şcoala din Ţânţăreni nu funcţionează, astfel că primele şi ultimele ore nu se pot desfăşura din lipsă de lumină. În ciuda acestei situaţii triste unitatea de învăţământ a fost dotată cu mai multe camere de supraveghere video.

La Şcoala Generală din Ţânţăreni învaţă în prezent aproape 800 de elevi. Cursurile se desfăşoară în două schimburi. Atât cei care vin de dimineaţă la şcoală cât şi cei care au cursurile de după amiază simt nepăsarea autorităţilor locale şi asta pentru că ar trebui să împrumute felinarul bunicii pentru a putea scrie sau citi întrucât în sălile de curs neoanele nu funcţionează. Aseară, la ultima oră, elevii de la clasa a VIII-a A din cadrul Şcolii Generale Ţânţăreni stăteau de vorbă pentru că în sala de curs toate neoanele erau arse astfel că nu aveau lumină suficientă pentru ca ora să se poată desfăşura în mod normal. „În această clasă nu funcţionează niciun neon. Este foarte greu pentru elevi dar nu avem ce face sperăm ca primăria să ia în calcul referatele noastre de necesitate şi să rezolve astfel problema. Acum tragem perdelele la ultimele două ore ca să fie lumină“, a spus Alina Vlăduţu, profesor la această şcoală.

Elevii roagă şi ei primăria să le rezolve problema. „Nu vedem la ultimele două ore stăm de vorbă sau ne chinuim să scriem pe întuneric”, a spus Valentin, unul dintre elevii acestei şcoli.

Problema nu se întâlneşte doar într-o sală de curs ci în toate sălile, pe holuri chiar şi în cancelarie. Elevii de la clasa a VIII-a B o duc puţin mai bine faţă de colegii de la clasa vecină, în sala unde ei fac toate cursurile funcţionează un neon, însă cei din ultimele bănci tot întâmpină probleme la citit şi scris. „Cei din faţă, văd dar eu nu, cât este lumină afară se vede şi în clasă când se întunecă nu mai vedem nimic”, a spus elevul Ionuţ.

Primăriţa cheamă o firmă să „facă lumină”

Primăriţa din localitate, Maria Vasielescu, spune că de vină este conducerea şcolii pentru că nu se poate deplasa câteva sute de metri pentru a-i comunica problemele cu care se confruntă. „La mine abia acum două zile a ajuns adresa directorului acestei şcoli prin care mă informează că sunt probleme la instalaţia electrică. Nu am putut rezolva situaţia ieri pentru că nu sunt becuri obişnuite ci neoane, trebuie să chemăm o firmă specializată să facă acest lucru. Săptămâna viitoare vom rezolva problema chiar dacă voi plăti din buzunarul meu pentru că oricum bani la buget nu sunt. Oricum domnul director trebuia să vină să discute cu mine, şcoala este la câteva sute de metri distanţă de primărie dacă avea nemulţumiri atât de mari”, a precizat Maria Vasilescu, primarul comunei Ţânţăreni.

„Am făcut numeroase adrese către primărie, am comunicat faptul că primele şi ultimele două ore de curs nu se pot desfăşura din cauza faptului că instalaţia electrică nu este bună, dar nu am primit niciun răspuns în schimb am primit camere video de supraveghere, camere video pentru a filma neoane arse”

 Constantin Doroi, directorul Şcolii Generale din Ţânţăreni

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: