Elevii din Fărcăşeşti au rămas fără microbuz, părinţii protestează

Blocaj în Consiliul Local Fărcăşeşti unde consilierii locali refuză să numească un administrator la societatea de prestări servicii. În atare condiţii, elevii merg pe jos la şcoală, maşina primăriei nu mai poate fi folosită şi nici tractorul pentru strângerea gunoiului din comună. Cei mai supăraţi sunt părinţii, care intenţionează să facă un protest faţă de dezinteresul consilierilor locali.

La jumătatea lunii decembrie, administratorul societăţii de prestări servicii şi-a dat demisia şi a stat în preaviz 45 de zile. Consiliul Local ar fi trebuit să desemneze o persoană care să preia conducerea societăţii, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi urmările nepăsării aleşilor au început să se vadă. Începând de ieri, elevii din Fărcăşeşti nu mai au microbuz şi trebuie să meargă zilnic pe jos la şcoală. Maşina primăriei nu mai poate fi folosită la fel și tractorul care colectează gunoiul din comună și nici multifuncţionala care decolmatează șanțurile. „Consilierii locali ştiau din decembrie de demisia administratorului şi nu vor să numească o altă persoană. Mașinile societății nu mai funcţionează pentru că s-au terminat bonurile de benzină și nu are cine să facă facturile ca să le decontăm. Avem bani pentru asta numai că nu este persoana care trebuie să facă documentele. Nici angajaţii societăţii nu şi-au primit salariile din aceleaşi motive“, a declarat Primarul Dănuţ Bălu

INTENŢII RELE

Primarul din Fărcășești, Dănuț Bălu, îşi acuză colegii din Consiliu de rea credinţă.  „Ăsta este mărțișorul consilierilor pentru copiii și pentru părinți. E hotărârea dânșilor. Nu vor să facă absolut nimic bine pentru comuna asta“, a spus primarul.

REACŢIE

Viceprimarul Antonică Belgiu a declarat că până în acest moment, primarul Bălu nu a pus acest proiect pe ordinea de zi, acesta fiind motivul pentru care numirea unui nou administrator nu a fost aprobată. Belgiu a mai spus că a propus convocarea unei şedinţe extraordinare pe această temă când s-a decis numirea, pe 30 de zile, a lui Aurelian Trantie.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: