Elevii gorjeni primesc mere de luni

O firmă din Călăraşi se va ocupa de furnizarea merelor în şcolile din Gorj. Începând de luni, programul care vizează acordarea fructelor se va desfăşura concomitent cu „Laptele şi cornul”, beneficiari fiind peste 35.000 de elevi din grupele pregătitoare şi clasele I-VIII, din circa 600 de unităţi de învăţământ. Pentru anul şcolar 2014 – 2015, limita valorii zilnice este de 0,37 lei/elev/zi pentru o perioadă de 100 de zile de şcolarizare, societatea din Călăraşi câştigând licitaţia cu 0,20 lei/măr fără TVA.

Elevii gorjeni vor primi mere în şcoli cu circa trei luni înainte de încheierea anului şcolar 2014-2015. Procedura licitaţiei organizată de Consiliul Judeţean Gorj pentru atribuirea contractului „Furnizarea fructelor în şcoli pentru elevii din clasa pregătitoare şi clasele I-VIII” a fost demarată în luna noiembrie a anului trecută, însă câştigătorul licitaţiei a fost cunoscut abia zilele trecute.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că parcurgerea tuturor paşilor procedurii a necesitat timp. „Anunţul de participare a fost publicat pe SEAP în data de 7 noiembrie, deschiderea ofertelor s-a făcut în data de 22 decembrie, a decurs procedura de evaluare, a urmat perioada de licitaţie electronică, după licitaţia electronică s-au verificat propunerile financiare, iar apoi a urmat perioada de contestaţii”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Trei firme din Hunedoara, Târgu Jiu şi Călăraşi s-au înscris la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Gorj. „Câştigătoarea licitaţiei este firma SC PRIMDAL TRADE SRL din Călăraşi. Preţul unitar a fost de 0,20 lei/măr fără TVA. Distribuţia fructelor va începe în data de 9 martie în tot judeţul, elevii urmând să primească mere până la sfârşitul anului şcolar”, a mai precizat Oana Paloş. Programul prevede atât distribuirea zilnică şi gratuită a merelor, precum şi implementarea măsurilor adiacente, în perioada 15 septembrie 2014 – 20 iunie 2015. Măsurile adiacente distribuţiei de mere constă în: organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare; organizarea de concursuri tematice cu premii, ca modalităţi practice educative care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor şi prin activităţi de grădinărit.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: