Elevul gorjean Dumitru Călugăru reprezintă din nou România peste hotare

Dumitru Călugăru, elev al Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, se numără din nou printre copiii excepţionali care reprezintă România peste hotare. În urma probelor susţinute, gorjeanul s-a clasat pe locul I fiind selecţionat pentru a participa la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) 2013, care se va desfăşura la Luxemburg în perioada 17-25 martie.

Dumitru Călugăru, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, se pregăteşte pentru a reprezenta România la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) care se va desfăşura la Luxemburg, în perioada 17-25 martie. În urma probelor susţinute la nivel naţional, gorjeanul s-a clasat pe locul I fiind selecţionat în lotul celor mai buni elevi români care se vor întrece la Luxemburg cu echipajele a peste 20 de ţări.

Ţara noastră va fi reprezentată de două echipe, fiecare formată din câte trei elevi, cărora le vor fi testate cunoştinţele la disciplinele: fizică, chimie şi biologie. Dumitru Călugăru nu este la prima participare la o competiţie internaţională. În anul 2011 a demonstrat că este cel mai bun elev din România, după ce s-a întors cu Medalia de Argint de la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori din Africa de Sud, obţinând cel mai mare punctaj dintre cei şase elevi care au alcătuit lotul naţional. La vremea respectivă, din lotul ce a reprezentat România în Africa de Sud au mai făcut parte elevi din Bucureşti, Iaşi şi Constanţa, toţi obţinând punctaje mai mici decât ale gorjeanului.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: