Energia atacă Baia Mare!

După victoria din etapa trecută cu HC Caraş Severin, handbaliştii Energiei merg astăzi la Baia Mare în căutarea unui nou succes. Meciul care începe de la ora 17:00 se anunţă însă unul extrem de greu pentru Andrieş şi compania, Minaur fiind o nucă tare pe teren propriu.

Energia Pandurii are parte de un start de sezon oscilant. După eşecul usturător din prima etapă de la Constanţa, 20-34, echipa lui Andrieş şi-a revenit şi a câştigat cu Caraş Severin, 26-21. Gorjenii îşi propun să mai bifeze două victorii în această săptămână, azi la Baia Mare şi duminică cu Dinamo la Tg-Jiu.

În amicale şi-au împărţit victoriile

Pretenţiile sunt mari în privinţa Energiei în acest sezon. Şeful secţiei de handbal, Andrei Maioreanu vorbeşte mereu de cupe europene aşa că presiunea e mare pe Andrieş şi handbalişti. Startul de coşmar de la Constanţa a fost repede dat uitării printr-o victorie clară cu Caraş Severinul lui Aihan Omer. Un alt test greu vine acum în etapa a treia. Energia joacă azi de la ora 17:00 în deplasare la Minaur Baia Mare, o echipă recunoscută pentru forţa arătată la meciurile de pe teren propriu. Energia a simţit asta pe pielea ei într-un turneu amical disputat la Baia Mare în care a pierdut în faţa Minaurului cu 22 la 25 după ce la un moment dat gazdele aveau şi 8 goluri avans. Meciul respectiv a fost unul în care durităţile au ieşit în evidenţă. Gazdele au jucat tare şi i-au provocat mereu pe cei de la Energia aşa că a curs cu cartonaşe roşii şi eliminări de două minute. Chiar şi ambii antrenori au fost trimişi în tribună! Revanşa a avut loc la Tg-Jiu la Memorialul „Gheorghe Daviţoiu”, un meci care s-a dovedit mult mai liniştit. Trupa lui Andrieş s-a impus lejer cu 35-28 şi a câştigat trofeul.

Andrieş vrea puncte

Ca să se menţină în obiectivul trasat de conducere, Energia trebuie să bată la Baia Mare. Andrieş ştie asta şi le-a transmis deja mesajul jucătorilor. „Mergem să luăm puncte de la Baia Mare. Adversara se motivează acasă dar sunt convins că băieţii vor juca bine. Nu ştiu cine este favorită. Ei abia au promovat dar au tradiţia de partea lor. Se va juca pe teren. Nu cred că există o echipă favorită în acest meci. Fizic suntem peste ei. Contează mult începutul meciului şi sper să fie avem un debut bun care să ne dea moral pentru restul jocului”, spune antrenorul Energiei.

Doi absenţi, unul ieşit din formă

Andrieş merge la Minaur bazându-se pe forma bună a lui Acatrinei, autor a 18 goluri în primele 2 etape, a lui Asoltanei şi a portarului adus de la Timişoara, Antonaru. Lipsesc în continuare cei doi accidentaţi, Dinescu şi Enache, dar şi Păiuş e mai mult „absent” în ultimele jocuri. Forma slabă a interului îl pune pe gânduri pe Andrieş, mai ales că şi Dinescu lipseşte de pe acel post. „Sper ca Enache să intre la meciul cu Dinamo. Păiuş este refăcut fizic, vom vedea dacă e „refăcut” şi din punct de vedere al jocului. La ultimul meci cu Constanţa, Minaur a pus probleme. S-au ţinut de Constanţa 45 de minute, este o echipă arţăgoasă. Noi vrem punctele. Îmi e teamă doar de proprii jucători. Dacă îşi vor face treaba şi nu se vor speria de atmosferă şi jocul gazdelor, e bine. Vom avea arbitraj bun, Stark-Ştefan. Sper să facem un joc bun şi să luăm cele trei puncte”, a mai spus Andrieş.

2 – meciuri va juca Energia în 4 zile, azi cu Minaur de la ora 17:00 şi duminică pe teren propriu cu Dinamo de la 18:00

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: