Energia Pandurii a revenit pe podiumul Ligii Naţionale

Energia Pandurii a revenit pe podiumul primei ligi de handbal a României după ce a obţinut în acest week-end a victorie în faţa celor de la Dinamo. Elevii lui Vasile Stângă nu au reuşit un joc strălucit în faţa bucureştenilor, în condiţiile în care tehnicianul a dorit să ruleze întreg lotul, dar au reuşit o victorie care i-a readus pe podiumul Ligii Naţionale. Energia a acumulat 15 puncte şi este la egalitate cu UCM Reşiţa pe locul II în prima ligă, la doar un punct de HCM Constanţa care o pupă prima poziţie.

Jocul a fost unul echilibrat în prima parte a jocului, cu o uşoară dominare a gazdelor care conduceau deja cu 12-6 după primele 15 minute de joc. Stângă s-a ţinut de cuvânt şi a dat şanse la acest meci, cu un adversar mai slab cotat, tuturor jucătorilor săi care n-au evoluat constant în acest tur. Pe fondul jocului mai slab al unora dintre jucătorii mai puţin experimentaţi, Dinamo a revenit în joc şi s-a apropiat în minutul 20 când scorul era 13-11. Scorul pauzei a fost favorabil Energiei care conducea la pauză cu 19-16  iar în repriza a doua meciul a continuat să fie echilibrat dinamoviştii apropiindu-se chiar la două goluri, scorul fiind de 32-30 cu cinci minute înainte de finalul jocului. Cu Florea şi Apolzan într-o zi foarte bună, ambii marcând câte şapte goluri, Energia a încheiat meciul fără emoţii, antrenorul oaspeţilor, Eliodor Voica, felicitând echipa gazdă dar criticând arbitrii: „A fost un joc de handbal, să zicem bun. Chiar dacă diferenţa valorică dintre cele două echipe este mare, şi cu această ocazie felicit gazdele pentru joc.  O dezamăgire am în ceea ce priveşte arbitrajul dar nu vreau să fiu foarte critic. Însă este deranjant când cei doi vor să iasă în evidenţă în locul actorilor din teren. Handbalul este un sport.”

„Uite că jucând prost am câştigat“

De cealaltă parte, antrenorul gazdelor şi-a criticat decizia de a trimite pe teren toţi jucătorii jocul echipei sale părând din această cauză fără orizont: „Poate a fost şi o neinspiraţie a mea şi m-am păcălit folosind tot lotul. Criciotoiu, dacă nici cu băieţi de generaţia lui nu joacă. înseamnă că e timorat rău. S-a ratat foarte mult, s-a jucat fără nici un fel de idee, de-a moaca.” Stângă crede că jocul a lăsat de dorit şi din cauza oboselii de pe final de tur. „S-a acumulat foarte multă oboseală la unii dintre jucători. Nu am cum să joc fără anumiţi jucători, cum sunt Kukrika sau cum e Apolzan care este singur pe post” s-a mai plâns Stângă care a apreciat touşi rezultatul în condiţiile unui joc foarte slab: „Victoria este victorie, uite că jucând prost am câştigat. Nu vreau să mă leg de arbitraj, s-a greşit şi într-o parte şi în alta, foarte mult s-a greşit probabil de la scandalul lui Dinamo. Asta e arbitrajul românesc, nu avem ce face şi trebuie să ne acomodăm cu el.” Obosită sau nu, Energia demonstrează în acest sezon că ţine ritmul cu echipele de top din prima ligă şi dacă se află al un punct de lider, la egalitate cu o formaţie de cupe europene, echipa lui Vasile Stângă nu mai poate pierde în acest an obiectivul propus, acela de a juca în cupele europene.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 35-32 (19-16)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 400

Energia: Dragomir (7 intervenţii), Rădulescu (5 intervenţii) – Păiuş (2 goluri), Truică (1), Humberto (5), V. Popescu, Kapular (2), Apolzan (9), Criciotoiu (1), Enache, Kukrika (6), Florea (9), Giotoiu.  Antrenor Vasile Stângă

Dinamo: Borodi, Drenceanu, Botaş – Pantea, , Purcărea (8 goluri), Vasiloiu, Guianu, Cojocea (5), B. Voica (7), Dragnea (7), Vasile (2), Voicu, Bota (3), Simion. Antrenor Eliodor Voica.

Au arbitrat: Bogdan Anton – Iulian Cristea (ambii Iaşi).

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: