Evans îşi reconstruieşte echipa la Târgu Jiu

Antrenorul american al Energiei Pandurii, Theo Evans, a revenit de o săptămână la Târgu Jiu cu încă cinci jucători americani. Doar unul dintre aceştia, Porter Troupe, a jucat la echipa gorjeană şi anul trecut, ceilalţi fiind aleşi de antrenor din campionatele americane. Deşi fusese reconfirmat de mai bine de trei săptămâni pe banca echipei gorjene, Theo Evans a mai luat două săptămâni de vacanţă pentru a căuta în această perioadă jucători cu care să completeze lotul Energiei. Acesta a revenit Târgu Jiu cu Troupe care a jucat la Energia şi sezonul trecut, alţi patru americani completând acum lotul Energiei, Joseph Barber, Kevin Tyner, Brandon Cole şi Justin Griffin.

Chiar dacă nu a putut readuce la echipă jucătorii pe care s-a bazat sezonul trecut, Evans se bucură totuşi că a mai putut păstra o serie de jucători de valoare, completând acum lotul cu jucători pe care îi ştie bine cu o singură excepţie, Barber, care a fost ales după ce a vizionat un DVD: „Pe Griffin îl ştiu, pe Tyner la fel, pe Porter nu se pune problema, dar pe Barber nu l-am văzut niciodată jucând, ci doar pe DVD”. Primul sosit dintre nou-veniţii la Energia a fost Joseph Barber, un pivot care va lua locul lui Trim, plecat între timp de la echipă: “E un alt tip de pivot faţă de Trim. Îl ştiu, dar vreau să-l văd la lucru şi aici în România, cum se adaptează la jocul echipei.” Alături ce acesta se mai pregătesc de ieri la Energia şi Tyner, Cole şi Griffin. Evans e conştient că nu va fi uşor pentru că îşi dorea jucătorii cu care a lucrat sezonul trecut.

Achiziţii în funcţie de buget 

Sezonul trecut Evans a avut prilejul să-i cunoască foarte bine pe jucătorii cu care am format echipa dar sezonul acesta, din cauza cerinţelor financiare ale jucătorilor se va descurca cu ce a găsit: „Ştiu că va fi cu atât mai greu pentru sezonul viitor, sper să nu fie ca la loterie. Îmi pare rău că din cauză că nu am avut banii necesari nu am putut aduce pe cine am dorit eu. Dar, o să ne luptăm cu ce avem şi o să încercăm să facem din nou o echipă competitivă.”
Baschetbaliştii îşi reluaseră pregătirea sub comanda secundului Laurenţiu Răuţ, acesta având la pregătire doar pe Rareş Apostol, Alexandru Gliga, Claudiu Alionescu, Radu Stroescu, Daniel Ilie, Constantin Amărghioalei precum şi doi juniori. "Recunosc că mi-a fost dor de echipa din Târgu Jiu, de acest oras, de oamenii de aici. Eu nu prea am avut vacanţă până acum, dar mă bucur că m-am întors. Chiar dacă nu mai avem acelaşi buget ca în sezonul trecut, pentru că acum e mai sărac, obiectivul nostru pentru campionatul ce urmează va fi sigur accederea în Play-Off. Nu pot să ştiu de pe acum ce va fi, pentru că spre deosebire de anul trecut, când cunoşteam foarte bine jucătorii pe care i-am adus, acum îi ştiu mai puţin. Am încercat să găsesc şi eu în măsura posibilităţilor", declară Theo Evans.

Obiectivul va fi participarea la Play-Off

Conducerea clubului a fixat anul acesta acelaşi obiectiv atins deja în primul sezon de divizia A, participarea la Play-Off. „O să încercăm să ajungem din nou în Play-Off, deşi sunt conştient că va fi cu mult mai dificil pentru noi pentru că bugetul este mai mic decât sezonul trecut. Chiar şi aşa, cred că putem să reuşim sau cel puţin asta este dorinţa mea şi ţelul meu. În mod sigur nu mai avem aceiaşi jucători, dar mai avem câţiva de valoare aşa că o să încercăm să facem totul posibil să ajungem la performanţele precedente” a precizat Evans care ştie că va fi mai dificl pentru că lipsesc jucătorii de bază din sezonul trecut, Trim, Bogdan sau Darby iar posibilităţile financiare sunt acum altele. Totuşi Evans spune că va face eforturi să lucreze cu noi jucători aduşi la echipă pentru a o reconstrui: „Sezonul trecut am avut prilejul să-i cunosc foarte bine pe jucătorii cu care am jucat, dar sezonul acesta, din pricina cerinţelor financiare ale jucătorilor am găsit şi eu ce am putut.” 
Antrenorul Energiei spune că nu şi-ar fi fixat alte obiective pentru că mereu vrea ce e mai bun pentru echipa sa şi nu concepe să nu încerce să ajungă cât mai sus: „Din punctul meu de vedere lucrurile sunt destul de clare. Eu niciodată nu mi-aş fixa alt obiectiv mai jos decât participarea în Play-Off! Şi în sezonul trecut, obiectivul iniţial a fost unul modest, dar tot timpul eu mi-am dorit să ajugem cât mai sus. Aşa că pentru mine obiectivul clar este acela de a ajunge în Play-Off, iar dacă tot vom ajunge acolo vom încerca să ne facem loc cât mai sus.” Pentru Energia va fi dificil însă să mai repete performanţa din precedentul sezon pentru că multe echipe din prima ligă îşi doresc în acest sezon să acceadă în Play-Off. 

Evans nu a avut deloc vacanţă 


Antrenorul Energiei Rovinari nu are parte de vacanţă de când a venit la Târgu Jiu. Acesta antrenează şi în România dar şi în Statele Unite unde pregăteşte pe Vancouver Voulcanoes. Plecat în mai din România, Evans a mers direct la echipa americană unde a avut meciuri în campionat până acum. Pentru că i se pare totuşi foarte solicitant acest program, Evans spune că nu va mai antrena în State de anul viitor: „Am antrenat în continuu. Dar pot să spun că m-am hotărât ca de la anul să nu mai antrenez în State pentru că voi avea nevoie de o vacanţă după sezonul din România. Tot timpul am vrut să câştig şi cu echipa mea din Vancouver, dar şi cu cea din Târgu Jiu şi nu am avut deloc răgaz, aşa că e timpul să mai iau şi o pauză. Ca să nu mai vorbesc că de fiecare dată trebuie să gândesc diferit când schimb echipele. Este cu totul altceva în SUA şi cu totul altfel aici, în România, şi ca stil şi ca mod de abordare al meciurilor şi ca echipă şi ca program. Anul acesta m-am descurcat bine, dar când m-am întors în State pierdusem deja opt meciuri şi a fost mai dificil.”


Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: