Examene cu un candidat pe post la Ambulanţă

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a organizat examene pentru ocuparea unor posturi de conducere, la acestea participând câte un singur candidat pentru fiecare funcţie vacantă. Comisiile de examinare nu au inclus în toate cazurile persoanele care s-ar fi aşteptat să fie membre în acestea, iar de aici şi până la punerea sub semnul întrebării a corectitudinii celor care erau deja prinşi în comisiile respective nu a mai fost decât un pas.

Posturile de director economic, director medical, precum şi cel de asistent şef erau vacante de mai mult timp la Staţia de Ambulanţă, şansele de a fi ocupate în urma examenelor din această perioadă fiind maxime. Managerul Jana Prejbeanu spune că este pentru prima dată când posturile respective sunt ocupate printr-un examen organizat după ce principala funcţie de conducere de la Staţia de Salvare a fost câştigată prin concurs. Prejbeanu afirmă că, anterior, întâi se ocupau posturile mai puţin importante şi de abia apoi era scoasă la concurs şi funcţia de director.

Desfăşurarea examenelor amintite nu a mulţumit însă pe toată lumea, şefa Autorităţii de Sănătate Publică, Elena Cârstoiu, recunoscând că instituţia pe care o conduce a primit un referat de la liderul sindical de la Ambulanţă, Cristi Aldescu, prin care se invoca nerespectarea unor proceduri. Aldescu trebuia să fie şi el membru în comisia de examinare, la fel ca şi Ligia Argintaru, director financiar contabil la ASP Gorj. Niciunul dintre ei nu s-a regăsit în componenţa comisiilor care au verificat cunoştinţele candidaţilor, Elena Cârstoiu dând însă asigurări că procedurile au fost respectate. Aceasta spune că le-a solicitat juriştilor din subordinea sa să analizeze cele sesizate, părerea sa personală fiind că nu există motive de îndoială.

Prejbeanu nu ştie pe cineva mulţumit pe la Ambulanţă

Aldescu s-a ferit să facă declaraţii publice pentru că şi aşa este considerat ca fiind mereu nemulţumit de situaţia de la Ambulanţă, indiferent cine a condus instituţia. Acesta nu a fost prins în comisia de examinare şi, evident, a cerut explicaţii, la fel cum a procedat şi Argintaru. Aceasta a fost chemată în trecut inclusiv din concediu de odihnă pentru a participa la examene similare organizate în sistemul sanitar din judeţ, de data aceasta fiind lăsată pe tuşă, chiar dacă directorul economic de la Ambulanţă i se subordona în mod direct. Chiar dacă ieri nu a fost recunoscută public, Argintaru are la ASP Gorj o notă prin care pune la îndoială corectitudinea comisiei în care nu a fost inclusă, aceasta urmând să primească lămuririle de rigoare de la Elena Cârstoiu.

Managerul Jana Prejbeanu se întreabă retoric dacă vreodată a fost cineva mulţumit la Ambulanţă, aceasta precizând, la rândul său, că examenele au fost organizate respectându-se întocmai toate procedurile prevăzute de Ministerul Sănătăţii. Lucrurile se vor lămuri zilele acestea, concursurile şi examenele de la Ambulanţă având oricum totdeauna tentă de scandal pentru că mereu au existat „scăpări” care au dat loc la interpretări şi suspiciuni.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: