EXPERIENŢĂ: Pentru a şaptea oară, Morega părăseşte un partid

Deputatul Dan Ilie Morega a mai părăsit ieri un partid. Al şaptelea, cel puţin, din lunga sa carieră politică. Morega spune că a plecat din UNPR din cauza proastei colaborări cu PDL pe plan local, dar şi a unor probleme de sănătate. Deputatul pare totuşi interesat de soarta viitoare a UNPR la Gorj, având în vedere că a încercat să îşi găsească un succesor, pe Ionel Manţog. „Este lipsit de logică să îmi propună o funcţie cineva care pleacă din partid”, a replicat acesta.

PCR, PDSR, ApR, PRM, PNL-C, PNL, UNPR. Acesta a fost traseul politic al lui Morega din 1989 încoace. Ieri a părăsit şi UNPR, la doar câteva luni de la înscrierea în acest partid, în care a fost numit şi preşedinte al filialei Gorj. Deputatul nu reproşează partidului decât că a încercat „să-i pună zăbală la gură”, dar mai supărat este pe proasta colaborare cu PD-L-ul lui Ion Ruşeţ. Supărat este Morega şi pe ziarul Pandurul, care a scris în ediţia de luni ceea ce a rostit el ieri ca conferinţa de presă. Ceea ce a gândit Morega cu capul a scris Pandurul cu… o altă parte a corpului, dă de înţeles deputatul, care neagă un singur lucru din ceea ce s-a scris, şi anume că nu a fost primit de PC şi PP-DD.

Lipsă de strategie şi de colaborare cu Ruşeţ

Morega acuză lipsa de strategie a UNPR în ceea ce priveşte relaţia cu PD-L. Deputatul s-a referit la faptul că nici până acum nu se ştie dacă cele două formaţiuni vor avea candidaţi comuni la alegerile locale, în condiţiile în care mai este puţin până la alegeri. „Alegerile locale sunt foarte aproape. La 1 februarie trebuiau stabiliţi candidaţii pentru primării. Păi cum pot eu să stabilesc candidaţii pentru primării dacă eu nu ştiu dacă la alegeri merg singur sau cu PDL. Domnul Ruşeţ a afirmat foarte clar că merge singur. Eu spun pe această cale să meargă cu cine vrea, dar bine nu-l voi vedea“.

Morega a criticat modul de conducere al preşedintelui Ion Ruşeţ. „Ei cheamă organizaţiile la analize. Poţi să faci analize până îţi ţiuie apa în cap, dacă nu-i şi ajuţi pe oameni şi dacă nu mergi în teritoriu să te interesezi de omul care candidează nu faci nimic. Are un dar de a minţi, de a nu se ţine de cuvânt, după care şi tupeu maxim de a atribui cuvinte adversarilor care nu le merită şi nu sunt caracteristice lor. De-acum are cale liberă să scoată rezultate maxime la Gorj dar vă spun eu, nu ca un prezicător, ca un om de profundă analiză politică, că PDL la Gorj cu zece condeşti şi douăzeci de ruşeţi va rămâne roşu“.

Îl vede preşedinte pe Manţog

Dan Ilie Morega pare totuşi interesat de persoana care va conduce UNPR la Gorj. Deputatul atrage atenţia că revenirea lui Marius Vlaicu ar întoarce partidul înapoi: „Vlaicu a ieşit din carapace (…) nu ştiu dacă-l va pune pe el preşedinte. Dacă va veni Vlaicu va duce partidul unde a fost. Îl va creşte la 1, 2 la sută. Poate pun din interior pe cineva. Sunt oameni buni în partid. Iacob, Cocină, Talabă”.

Interesant este că Morega a avut o discuţie şi cu Ionel Manţog, căruia i-ar fi propus să preia formaţiunea: „Din câte ştiu, domnul Manţog nu va merge la UNPR. Dacă e cu sinceritate, mi-a spus că nu vrea.  Eu am avut o discuţie cu domnul Manţog, dacă vrea să ia partidul să-l ducă mai departe pentru că ştiu că este agreat de conducerea partidului”. Manţog a confirmat că a avut o discuţie cu Morega, dar spune că subiectul era legat mai degrabă de traseul politic al acestuia. Mai mult, a spus că este lipsit de logică să îi propună funcţia cineva care pleacă din partid.

„Eu niciodată nu am fost un om să mă compromit, în nici un fel de funcţie. Ştiţi cum este acum la UNPR- Să mergi la trap şi galop sau să te strunesc să ai zăbală în gură şi să nu poţi să mergi”.

Dan Ilie Morega

SFANTUL ILIE

Morega susţine că un motiv al retragerii sale din UNPR ar fi legat de probleme de sănătate. „Sper că din investigaţiile pe care le fac, de natură medicală, să nu mă aducă în situaţia de a fi acolo sus în ceruri, ci pe pământ şi voi mai avea de spus în politică”. 

CU CU RU CU

Şi ziarul nostru a fost un motiv de supărare pentru Morega: „Pandurul cu cu ru cu paloma blanca, adică judeca cu ce am spus. Deloc cu capul pentru că se vede reaua intenţie şi de acum încolo cei de la Pandurul să nu mă mai contactaţi să vă luaţi voi sursele de unde vreţi. Scrie  minciuni că nu m-a primit PC, PP. Credeţi că faceţi bine cuiva-”.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: