Externalizarea carierelor din CEO, în 100 de zile

Externalizarea celor două cariere, Husnicioara şi Berbeşti, ar putea fi stabilită în şedinţa Consiliului de Supraveghere (CS) de astăzi. Potrivit directorului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, Consiliul va alege una din cele patru soluţii propuse de CEO, iar procesul ar putea dura până la 100 de zile.

Planul conducerii CE Oltenia este acela de a scăpa de cele două cariere din Mehedinţi şi Vîlcea, deoarece beneficiarii cărbunelui de aici sunt cei mai mari datornici ai companiei. Cariera Husnicioara ar urma să fuzioneze cu Termocentrala Halânga de la RAAN Dr. Tr. Severin. Dar, până atunci este nevoie de o nouă divizare a RAAN, în sensul despărţirii Romag Termo de Romag Prod. În ceea ce priveşte Cariera Berbeşti, ea ar urma să formeze o nouă societate comercială cu CET Govora.

Dacă aceste două externalizări vor avea loc, atunci CE Oltenia va avea mai puţin cu 2.000 de angajaţi. Directorul Laurenţiu Ciurel a menţionat că oricare dintre cele patru variante alese de Consiliul de Supraveghere ar fi implementată în cel puţin 100 de zile. Ciurel nu a spus însă ce variante vor fi supuse discuţiei de astăzi. Externalizarea va avea loc joi la Bucureşti. Are un singur punct pe ordinea zi, acesta, externalizarea. „Sunt vreo patru soluţii propuse de administraţia CEO şi va rămâne ca membrii din Consiliul de Supraveghere să se pronunţe asupra uneia din ele. Termenul cel mai realist din momentul aprobării în CS este 100 de zile“, a declarat Ciurel.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: