Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Fals inspector anticorupţie, arestat pentru înşelăciune

Un bărbat de 48 de ani din Săcelu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de înşelăciune. Dumitru Lăpădat se dădea drept inspector anticorupţie şi racola persoane naive pe scările Tribunalului Gorj, cărora le cerea sume mari de bani pentru a le rezolva problemele. Poliţiştii au identificat până acum 9 victime, care au cotizat cu sume ce depăşesc 27.000 de lei noi.

Impostorul lucra după un plan bine stabilit. Acesta îşi „racola” victimele chiar de pe scările Tribunalului Gorj. Vizate erau persoanele cu diferite probleme în justiţie, de natură penală sau civilă, care îşi căutau un avocat. Lăpădat se oferea să le rezolve problemele pretinzând că este inspector anticorupţie. Le conducea la biroul pe care-l avea chiar lângă Registrul Comerţului, le solicita „clienţilor” diferite documente, iar apoi începea să le ceară bani fără să facă niciun fel de demers în instanţă. În felul acesta a reuşit să păgubească nouă persoane cu suma de peste 270 de milioane de lei vechi, însă numărul victimelor poate fi mult mai mare.

„Am făcut foamea ca să îi dau lui bani”

O bătrânică din Târgu-Jiu a povestit cum a fost înşelată de Dumitru Lăpădat: ”Eu eram pe scările Tribunalului, căutam un avocat, când a venit la mine o fată şi s-a oferit că mă ajută. Mi-a spus că mă duce la un inspector anticorupţie, că eu am o problemă cu un teren, iar cauza mea ţine de DNA. M-am dus acolo la el la birou, mi-a cerut nişte acte şi apoi a început să îmi ceară bani. Câte cinci milioane, câte zece, până am ajuns la 80 de milioane de lei. Am făcut şi foamea ca să strâng banii să-i dau. Nu mă aşteptam că mă înşeală. Mi-am dat seama că e ceva necurat când l-am auzit că din banii ăştia îşi cumpără parchet pentru casă. Sper să recuperez acum banii, dar cred că şi-a făcut casă pe spinarea mea”.  

Şi-a vândut din casă, să-i dea bani impostorului

Printre victimele gorjeanului se află şi o bătrânică din satul Alunu al judeţului Vâlcea, care a fost nevoită să-şi vândă lucruri din gospodărie ca să-i plătească „serviciile” impostorului. „Soacra mea i-a dat aproximativ 60 de milioane hoţului ăstuia, ca să-i câştige un proces cu pământul. Ne-a acostat pe scările tribunalului, ne-a chemat la biroul unde avea peste tot înscrisuri cu Uniunea Europeană, cu justiţia, cu DNA-ul, avea ştampilă cu balanţa, legitimaţie cu însemnul acela pe ea. Totul era ca la carte. M-a mai trimis să fac nişte acte şi pe la un notar, dar la o anumită persoană, şi dacă nu o găsesc pe ea să plec. I-am dat o grămadă de bani. Soacră-mea a vândut tot ce avea prin curte să-i dea bani că i-a promis că rezolvă şi nici nu a trecut prin sala de la tribunal. Şi-a bătut joc. Sper să îmi dea banii înapoi”, a povestit femeia.

FLAGRANT

„Poliţiştii au procedat la organizarea unui flagrant, ocazie cu care l-au surprins pe suspect primind suma de 800 de lei, de la un gorjean, căruia îi crease convingerea că în calitatea de „inspector anticorupţie” în cadrul unei ONG, îi va demonstra nevinovăţia într-o cauză penală”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

APEL

Poliţiştii au stabilit că, în perioada 2011-septembrie 2012, suspectul, prin inducerea în eroarea a mai multor părţi vătămate, a cauzat un prejudiciu în valoare de peste 27.000 de lei. Poliţiştii fac apel la persoanele care au fost victime ale unor astfel de fapte să se adreseze cu plângere Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: