Fără speranţe de calificare

Drum lung...recompensă zero! Handbaliştii Energiei au pierdut o zi pe drum ca să ajungă în capitala portugheză Lisabona. După eşecul din tur de pe teren propriu, Andrieş e resemnat şi crede că echipa sa nu mai poate ajunge în sferturile Cupei Cupelor.

Energia a pierdut la 6 goluri diferenţă, 27-33, duelul cu Benfica de pe teren propriu iar şansele la calificare au scăzut dramatic.

Destinaţie finală, Lisabona

Gorjenii merg doar în excursie la Lisabona. Şansele la calificare s-au dus după rezultatul dezastruos de pe teren propriu. Ce-i drept, Andrieş şi compania n-au crezut niciun moment într-o calificare de vis. Benfica era o nucă prea tare de spart. Drumul european al gorjenilor se opreşte din nou în Portugalia, la fel ca în urmă cu un sezon, în Cupa EHF la Porto. Şi acum handbaliştii au ocazia să vadă pe viu o bijuterie de arenă, cum e Da Luz-ul celor de la Benfica. Pe lângă stadionul uriaş al echipei de fotbal, Benfica are şi două săli. Meciul cu Energia se va juca în sala mică, de 1.700 de locuri, cea mare de 10.000 de locuri fiind folosită foarte rar de lusitani. „Aventura noastră în Cupa Cupelor se termină cu acest joc. Îl abordăm cu încredere, vom juca, nu ne vom da la o parte. Ne vom măsura puterile cu o echipă puternică. Toți avem de învățat din aceste jocuri. Șanse mai sunt, matematic. Sunt două partide, tur și retur, și trebuie ca în retur să batem la 7 goluri sau la 6, dar să marcăm mai multe goluri în deplasare. Asta teoretic. Practic, Benfica este o echipă puternică, bine structurată și eu cred că șansele noastre de calificare sunt minime, dar mergem să jucăm”, spune Andrieş care e deja mai mult cu gândul la partidele din campionat. „Ne pregătim pentru campionat. Dacă meciul de la Lisabona este doar ultimul nostru joc din această competiție, noi trebuie să ne pregătim pentru ceea ce urmează. Miercuri jucăm acasă cu Constanța, iar apoi urmează o serie de 5-6 meciuri din care trebuie să ne întrebuințăm și să scoatem maxim din aceste partide.” Abia luni dimineaţa handbaliştii vor reveni la Tg Jiu iar miercuri seara îi aşteaptă un duel infernal cu supercampionii de la HCM Constanţa. Unde mai pui că apoi trebuie să ajungă tocmai la Satu Mare, una din cele mai lungi deplasări din campionat.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: