Finanţiştii susţin examen pentru posturile de execuţie

Bătălie mare pe funcţiile de execuţie la Finanţe. Astăzi 58 de foşti salariaţi ai DGFP Gorj vor da examen pentru a prinde unul dintre cele 32 de posturi vacante din cadrul noii Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice. Practic, cel puţin 26 vor rămâne fără un loc de muncă. Asta pentru că există şi un punctaj minim pe care aceştia trebuie să îl ia la testare. Sunt departamente unde sunt chiar şi trei candidaţi pe post, aşa cum se întâmplă la activitatea de trezorerie.

Astăzi, începând cu ora 10, are loc prima probă din cadrul examenului de selecţie a personalului de execuţie în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice. Asta pentru că, după încheierea perioadei de exprimare a opţiunilor de către salariaţii cu funcţii de execuţie care au primit decizii de încetare, au existat mai mulţi funcţionari care au optat pentru un post vacant. Au avut posibilitatea să opteze şi pentru un post la Direcţia Regională de la Craiova, însă se pare că au preferat să lupte pentru vechile funcţii. “După centralizarea acestor opţiuni au rezultat 58 de funcţionari din cadrul instituţiei noastre care vor susţine examen de testare profesională pentru ocuparea a 32 de posturi vacante. De exemplu: la activitatea de tehnologia informaţiei sunt 6 candidaţi pe 4 posturi; la activitatea de colectare sunt 29 de candidaţi pe 16 posturi; la activitatea de inspecţie fiscală sunt 6 candidaţi pe 4 posturi; la activitatea de trezorerie sunt 6 candidaţi pe 2 posturi; la activitatea de contabilitate creanţe bugetare sunt 5 candidaţi pe 3 posturi, etc. Lista persoanelor care vor susţine examen şi a posturilor vacante este afişată la sediul instituţiei noastre cât şi pe site-ul ANAF”, a declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Punctaj minim

În fapt, examenul de testare profesională constă în două probe. Pe lângă proba scrisă care va avea loc astăzi, în data de 27 august va avea loc cea de-a doua probă, interviul. Pentru promovarea examenului de testare profesională candidaţii trebuie sa obţină un punctaj de minim 50 de puncte dintr-un total de 100. Proba interviului poate fi susţinută doar de către acei candidaţi declaraţi admişi la proba scrisă.

Examenul se dă la UCB

Din lipsă  de spaţiu, examenul se va da în clasele Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi”. Din comisiile de evaluare fac parte persoane de conducere din cadrul Administraţiei  Judeţene a Finanţelor Publice, ai Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice din Craiova, dar şi din cadrul ANAF.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: