Fiscul va vinde obiectele confiscate

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au hotărât să-şi facă propriul magazin în incinta instituţiei, unde vor fi vândute toate produsele confiscate de la persoanele certate cu legea. Măsura a fost luată după ce funcţionarii gorjeni s-au perindat pentru schimburi de experienţă la alte direcţii din ţară pentru a vedea cum funcţionează magazinele de vânzare a bunurilor confiscate. Judecând după situaţiile Direcţiei de Finanţe care arată că cel mai des sunt confiscate ţigări şi alcool, noul magazin va avea aceste produse din plin.

Au început deja pregătirile pentru amenajarea unui spaţiu în incinta instituţiei din Târgu-Jiu, unde se vor vinde tot felul de produse, de la băuturi alcoolice până la materiale de construcţii. Toate mărfurile expuse sunt bunuri confiscate de către Garda Financiară şi Poliţie, care erau trimise până acum către DGFP Gorj şi valorificate ulterior la sediul a două societăţi comerciale din municipiu, care au câştigat licitaţia pentru desfăşurarea acestei activităţi. Preţurile erau stabilite de către o comisie a DGFP, fără a depăşi însă preţul de vânzare practicat de agenţii economici care comercializau marfa înainte de a fi confiscată. Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Finanţelor Gorj, spune că valorificarea bunurilor va fi mai eficientă prin deschiderea unui magazin propriu: „Aici vor fi vândute produse alimentare, bunuri industriale de larg consum şi alte produse asemenea, iar în situaţia unor loturi mai mari de produse sau a unor bunuri (gen mijloace fixe sau imobile) vânzarea se face prin organizarea de licitaţii publice. Toate veniturile obţinute vor merge la bugetul statului”.

Alcoolul şi ţigările, confiscate cel mai des

Instituţiile abilitate să verifice activitatea persoanelor fizice şi juridice şi să confişte bunurile pentru care nu există documente legale de provenienţă sunt Garda Financiară şi Poliţia. Cel mai adesea, au fost depistate persoane care transportau ilegal băuturi alcoolice, ţigări netimbrate fiscal, produse cerealiere sau materiale lemnoase. Nu lipsesc nici legumele şi fructe, care sunt comercializate de primăvara până toamna. De vânzarea produselor confiscate se vor ocupa tot angajaţii din cadrul Biroului de Evaluare şi Control al instituţiei. Preţurile vor fi stabilite în funcţie de gradul de uzură, de caracterul sezonier, de cantitate şi de volumul bunurilor.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: