Florin Buzatu, condus pe ultimul drum de 40 de preoţi

Satul Solojani, de unde era Florin Buzatu, a fost ieri în doliu. „Cel mai bun profesor”, aşa cum l-au numit foştii săi elevi, la doar 25 de ani, a fost condus ieri pe ultimul drum de sute de oameni veniţi să-şi la revedere de la el pentru totdeauna. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de peste 40 de preoţi, colegi şi prieteni ai lui Florin Buzatu, veniţi să-l cunune cu moartea.

Un taraf de lăutari i-au cântat tânărului tot drumul, ca şi când acesta ar fi mers la cununie şi nu la groapă. Părinţii lui Florin, unicul lor fiu, sunt distruşi. La fel şi tânăra cu care Florin urma să se căsătorească în acest an.

Lacrimi în ochi nu au avut doar cunoscuţii, elevii şi colegii lui Florin, ci şi preoţii i-au plâns tinereţea. Absolvent ai Facultăţii de Teologie, Florin Buzatu, era şi profesor de religie, iar în acest an urma să devină preot, odată cu căsătoria sa.

Memoria lui Florin Buzatu rămâne vie în amintirile elevilor săi, care spun despre el că a fost cel mai bun profesor. „Nu a fost vreo situaţie în care să nu ne înţeleagă. Ne-a ajutat pe toţi cu ce am avut nevoie. Avem colegi mai săraci şi se ducea şi le cumpăra pâine şi salam şi le dădea să mănânce numai ca să vină la şcoală, să nu o abandoneze”, spune o fostă elevă de-a sa.

Florin Buzatu a murit într-un accident rutier produs pe raza localităţii Tălpăşeşti, când, în urma unei depăşiri, acesta a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un pom de pe marginea drumului.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: