Fonduri europene pentru angajarea a 60 de şomeri şi deschiderea a opt firme

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a încheiat ieri un proiect pe fonduri europene prin care s-a reușit încadrarea în muncă a peste 60 de șomeri din Gorj. Proiectul s-a desfășurat de-a lungul a 18 luni și a fost destinat în primul rând șomerilor de lungă durată din localitățile Motru, Novaci și Bumbești Jiu. Partener în acest proiect a fost Colegiul Național ”Virgil Madgearu” care a contribuit la formarea șomerilor prin cursuri adaptate cerințelor de pe piața muncii. Pentru acest proiect, AJOFM Gorj a cheltuit 235.999 lei.

De pregătirea șomerilor s-a ocupat cadrele didactice de la Colegiul Național ”Virgil Madgearu”. ”Ieri am încheiat un proiect în care activitatea noastră a fost pregătirea şomerilor. Cursurile au fost organizate pe trei specializări și anume lucrător în comerț la Motru, au participat 21 de șomeri, ospătar-chelner la Novaci, 21 de șomeri au obținut certificat de absolvire și administrator pensiune turistică pentru șomerii din Bumbești Jiu, 17 șomeri au obținut certificat de absolvire. Pot să vă spun decât că proiectul a fost unul muncit și ne-am dat toată silința ca șomerii să-și poată găsi un loc de muncă”, a declarat Petre Ciungu, directorul CNVM.

Opt şomeri şi-au înfiinţat firmă

Conducerea AJOFM Gorj a vorbit și de celelalte rezultate ale proiectului. De remarcat ar fi faptul că în urma consultanței în afaceri acordată de salariații agenției, opt șomeri din cei incluși în program și-au deschis propria afacere. ”Indicatorii proiectului au fost atinși în totalitate. Așadar, 604 șomeri de lungă durată au fost consiliați profesional, 499 șomeri au fost mediați, 70 de șomeri au fost angajați, 39 de șomeri au primit consultanță în afaceri iar opt dintre ei și-au înființat propriile firme”, a precizat Maria Guțu, coordonator proiect.

COSTURI

Proiectul denumit ”Asistență Personalizată-ASPER” s-a desfășurat în Gorj pe o perioadă de 18 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 1.450.537 lei însă AJOFM Gorj a cheltuit doar 235.999 lei din care 199.702 lei agenția iar 36.237 lei a cheltuit partenerul, respectiv Colegiul Național ”Virgil Madgearu”. 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: